Du i Fokus
MusikTVUpplevelser

Allsång på Skansen – sommaren 2022

skriv ut
Den 28 juni är det premiär för årets Allsång på Skansen, för sjunde året i rad med Sanna Nielsen som allsångsledare. I premiärprogrammet kan publiken stämma upp i sång med Melodifestivalvinnaren Cornelia Jakobs, Jill Johnson, The Ark och några till. Resten av sommaren bjuder bland annat på gäster som Tomas Ledin, Mikael Wiehe, Moonica Mac, Casanovas, Thomas Stenström, Linnea Henriksson och Tommy Körberg.

– Vi ser fram emot en fantastisk Allsångsommar på Skansen. Årets artister representerar alla en bit av den svenska musikscenen. Vi längtar efter och ser fram emot en fullsatt publik denna säsong, säger Yvonne Nordlind marknads- och kommunikationschef på Skansen.

Allsångstraditionen på Skansen inleddes redan 1935 och sedan 1979 har programmet även varit ett givet inslag i TV under somrarna. I år är Allsången tillbaka som vanligt efter två år av pandemirestriktioner. Sittplatserna framför scenen utgörs av förköpsbiljetter samt ett antal först till kvarn-platser. Samtliga ståplatser är först till kvarn.

 

Allsång på Skansen 2022 – alla datum och artister

28 juni 
The Ark
Cornelia Jakobs
Jireel
Benson Boone
Jill Johnson

5 juli 
Tomas Ledin
Åsa Jinder
Janice
Theoz

12 juli 
Medina
Eric Bibb
Myra Granberg

19 juli 
Sahara Hotnight
Casanovas
Tone Sekelius
Linnea Henriksson

26 juli 
Hanna Ferm & Junie
Moonica Mac
Nanne Grönvall
Hasse Andersson
Thomas Stenström

2 augusti 
Mikael Wiehe
Alba August
A36
Afro-Dite

9 augusti 
Iris Bergcrantz
Marcus och Martinus
Albin Lee Meldau

16 augusti
Tommy Körberg
Ella Tiritiello
Siw Malmkvist

Allsångsscenen är din!

I år är det Molly Sandén som får fortsätta allsångskvällen från Skansen med en egen timma. Tisdag den 9 augusti, klockan 21.00, stiger artisten upp på Sollidenscenen för en timmes livekonsert.

Allsång på Skansen äger rum varje tisdag kl 20.00 (SVT 1), från 28 juni till 16 augusti. Gäster kan även uppleva generalrepetitionen på plats på Skansen, varje tisdag mellan kl. 17.00-18.00.

Förköpsbiljetter till sittplatser säljs via Ticketmaster till både genrep och sändning.

 

Text och bild – Skansen

 

Visited 32 times, 1 visit(s) today