Du i Fokus
MusikUpplevelser

Thomas Di Levas hyllning till ikonen David Bowie

skriv ut
Thomas Di Leva var mobbad som yngre, då var det David Bowie som gav hopp och visade att det finns plats även för den som är annorlunda, och att det är helt ok att vara annorlunda. Nu hyllar han David Bowie med showen Changes på Hamburger Börs.

Idén till att göra en hyllningshow till musikikonen föddes när Thomas Di Leva turnerade med showen “Diggiloo” och tolkade en Bowielåt som gick hem hos publiken vid varje spelning. I den finstämda och lite lågmälda showen berättar han om vägen från besöket i skivaffären i Gävle fram till idag. Det skulle kunnat bli kaftaner och snack om kosmos i tydlig Di Leva-anda. Istället blir det en smakfull show där ljus och spotlights är de mest synliga effekterna och där musiken är det viktigaste. I en samling otroligt begåvade musiker och Bowies musik behövs inga krusiduller.

Showens namn är Changes och följer tidsintervallen från att en ung 11–årig Thomas Di Leva för första gången ser ett skivomslag med David Bowie i ett skyltfönster i Gävle, fram till idag.Vi får höra Bowies allra största hits bla Ziggy Stardust, Fame och Under Pressure, tolkade och arrangerade av Di Leva. Mellan låtarna berättar han lågmält och eftertänksamt om sin uppväxt, kärleken till musiken och en del även om Bowies liv.

Showen är nästan två timmar lång, första delen känns lite som en transportsträcka fram till de större hitsen. När introt till Life on Mars spelas upp exploderar publiken och när Heroes kör igång är stämningen fulländad. Di Leva och hans musiker bjuder på sig själva och det är så bra! För största behållning ska man dock ha någon slags relation till Bowies musik och för den som är ett äkta Bowiefans är detta ett måste!

Di Leva gör verkligen musiken rättvisa. I vissa fall är rösten så lik att det går ilningar längst ryggraden och man får ståpäls på armarna. Detta är en värdig hyllning av David Bowie som artist och hans musik, en show man njuter av.

 

“Changes – En fascinerande show i tid och rum” spelas på Hamburger Börs i Stockholm.

 

Text och Bild – Marlene Rindå Jikita, Martin Jikita

 

Visited 19 times, 1 visit(s) today