Du i Fokus
MusikTeaterUpplevelser

Saturday Night Fever – dansmusikalen framför alla andra

skriv ut
Musikalversionen av ”Saturday Night Fever” hade premiär i West End i London 1998 och på Broadway i New York ett år senare. Den spelades även i Sverige runt 2005 och nu är det dags igen. Efter ett par framflyttade premiärdatum får vi äntligen se David Lindgren, som Tony Manero, släppa loss under discokulan.

Det handlar om den godhjärtade men lite struliga tonåringen Tony, som bor hemma och jobbar i den lokala färghandeln. För Tony kretsar allt kring helgen och att den ska komma så fort det bara är möjligt. Då drar han på sig skjortan med breda snibbar, de utsvängda byxorna och platåskorna och förvandlas till discokung. Hans föräldrar vill att han ska ta steget in i kyrkan men det är dansen som gör Tonys liv värt att leva. Han ska bli bäst på dansgolvet!

John Travolta som spelade huvudrollen i filmen (1977) var 23 år och blev stjärna över en natt. Nu är det David Lindgrens tur att axla rollen, han är betydligt äldre. David har berättat i intervjuer hur han lyssnade mycket på Bee Gees musik och att detta förmodligen är sista chansen för honom att gestalta en så pass ung karaktär. I uppsättningen på Chinateatern får han dessutom spela mot sin fru Kristina Lindgren. De har spelat mot varandra förr, men inte som kärlekspar.

Scenen är snygg, avancerade ledpelare som rör sig över scenen och effektfullt skapar olika miljöer. Ljuset är snyggt, kostymerna är klassiska och Bee Gees musik är alltid medryckande. Det går inte att sitta still! Musiken och kärleken till dansen genomsyrar hela föreställningen. Dansarna dansar och det gör vi i publiken också! I hits efter hits, sjunger vi med och sitdansar oss igenom hela föreställningen. How Deep Is Your Love, Night Fever, Tragedy och Staying Alive följer oss hela vägen hem från teatern. Sen drömmer vi om vita kostymer och discokulor.

Det märks att skådespelarna sett fram emot att äntligen få visa upp sig igen. Vicky von der Lancken och hennes team har lyckats än en gång!

Här är bilder från kvällens premiär:

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bilder från föreställning – Mats Bäcker, Bilder från premiären – Martin Jikita

 

Visited 35 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Saturday Night Fever – dansmusikalen framför alla andra

Kommentarer är stängda.