Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Gubbvarning live 2.0 – käftsmällar åt både höger och vänster

skriv ut
“När man är så gammal som jag får man säga va f-n som helst”. Ungefär så inleder Lennie Norman sin show “Gubbvarning Live 2.0”. Sen viner käftsmällarna till höger och vänster, högt och lågt. Alla ska med skulle man nog kunna säga.

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

“Gubbvarning live 2.0” bygger på hans tidigare show “Gubbvarning live” som i sin tur byggde på boken med samma namn. Detta är en uppdaterad version, som är lite mer aktuell, där Lennie Norman raljerar om bland annat elsparkcyklar och pandemin. Men det är också en slags tidsresa över hans liv, där publiken får veta mer om hans uppväxt, familj och anekdoter över sånt som är sådär lite extra. Som tex när hans fru Lucia gick med rumpan bar i Sankt Peters Kyrkan i Rom, eller när han sover naken med Claes Malmberg.

Lennie Norman är vass och han säger verkligen det han tycker. Kan uppfattas som nedlåtande för vissa. Han sågar folk längs fotknölarna, ger sig på folks utseende och väjer inte för något. Publiken skrattar högt, men sätter ibland även skrattet i halsen. Han raljerar kring ålderdom och död, kroppshets, svenska språket och så kallade bucketlists. Varför ska man göra en lista över saker man ska hinna innan man dör, när livet innehåller sånt man aldrig ens skulle kunna drömma om? Som att spela pingis med Olof Palme.

Detta är en show för folk över 50, så är det. Yngre kan ha lite svårt att hänga med bland alla namn och händelser som är grunden i showen. De 90 minuterna går snabbt, orden ligger som ett smatterband över salongen och det finns inte en enda död sekund. Lennie Norman må vara hård och säger det han tycker, lite Gubbvarning på det kanske?

Showen går som turné tom 6 november 2022.

 

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita

 

Visited 82 times, 1 visit(s) today