Du i Fokus
MusikTeaterUpplevelser

100 minuter glödhet Jöback!

skriv ut
Ta åtta superproffsiga artister, ett gäng lika proffsiga musiker, läckra kostymer och en snygg scen. Då får man en megaproffsig show, med alla de rätta ingredienserna. En show att minnas länge. Det är 100 minuter glödhet Peter Jöback i hans egen föreställning Med Hjärtat Som Insats. 

1994 förändrades livet för den då 23-årige Peter Jöback. Det var då han fick förtroendet av Björn & Benny att spela rollen som Robert i musikalen Kristina från Duvemåla på Cirkus. Sedan har karriären snurrat på och han hamnade där alla musikalartister drömmer om, på åtråvärda Broadway. Som Fantomen i Phantom of the Opera erövrade han världen. För många är Peter Jöback synonym med just musikal, därför ställer vi oss lite frågande till varför hans nya show inte bjuder på ett enda musikalnummer från hans tidigare liv. Men det kanske bara är vi som blivit lurade att tro att detta är en hyllning till hans musikaliska liv istället för en hyllning till musiken i stort?

“Med Hjärtat Som Insats” utspelar sig mitt i livet som Peter Jöback själv beskriver det och är en hyllning till svunna epoker och nutid berättad någonstans i gränslandet mellan filmens språk och scenens uttryck. Cirkus förvandlas till en arenateater och publiken kastas in mitt i händelsernas epicentrum. Showen begränsas lika lite av scenens yta som fantasins gränser, vad är egentligen dröm och vad är verklighet? Gränserna suddas ut på ett fascinerande sätt.

De som följt Peter Jöback under åren kommer att känna igen sig i hans nya show, även om väldigt få av hans “gamla” hits är med. Han har fått välja sina scenkollegor själv och har en drömuppsättning med Marianne Mörck, Jens Hultén, Elin König Andersson, Gunilla Backman, Frida Öhrn, Karl Noremo och Daniel Mauricio. Superproffs allihopa som kompletterar varandra fantastiskt bra! De är superba en och en och magiska tillsammans.

Peter Jöbacks nya show Med Hjärtat Som Insats är en musikalisk resa, men den som tror att det ska bli en nostalgitripp i hans liv med gamla godingar och anekdoter har kommit fel. Det är en berättelse om lögner, livet som ibland går lite för fort och att aldrig räcka till. Detta tonsatt med nytt material, en läcker scen, grymma kläder och fantastiska artister. Det går snabbt och händer saker överallt i salongen, tankarna går lite åt burleskt- Jöback själv kallar det popteater.

Det är riktigt läckert, ett måste att se för den som gillar Peter Jöback!

 

Med Hjärtat Som Insats har premiär 20/9 på Cirkus i Stockholm och är 100 minuter utan paus.

 

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita samt Pressbild överst

 

Visited 15 times, 1 visit(s) today