Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Las Moras Reserve Chardonnay – ekologiskt och veganvänligt från Argentina

skriv ut

Middag, oväntade gäster eller ett glas på tu man hand – Las Moras Reserve Chardonnay är ett ekologiskt och veganvänligt boxvin från Argentinas mest populära vinhus som passar alla tillfällen. Vinet håller mycket hög kvalitet och har bland annat tilldelats en silvermedalj i prestigefyllda Decanter World Wine Awards.

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av landets produktion. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Chardonnay, Viognier och Sauvignon Blanc. Moras betyder mullbär på spanska, den rikliga tillgången på bären har gett vinhuset dess namn.

Las Moras Reserve Chardonnay är gjort av ekologiska druvor från Zonda Valley. Jordmånen där är mager med mycket grus och god dränering. Druvorna skördas manuellt och vinet jäser vid en temperatur av 10° . 50 procent jäser i fat av fransk och amerikansk ek och andra hälften i rostfria ståltankar. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagras tillsammans med jästfällningen under nio månader.

Allt detta ger en fruktig och intensiv doft med inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj. Vinet passar utmärkt att förtäras ensamt eller till rätter med fisk, grönt eller ljust kött.

Boxen som innehåller 3 liter har fått en helt ny design, med bild på den vackra vingården. Det friska vinet är mycket prisvärt, gott och mångsidigt och gör sig perfekt som vin man alltid bör ha hemma.

Artikelnr: 16018

Pris: 229 kr

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 13 times, 1 visit(s) today