Du i Fokus
Upplevelser

Musikalupplevelse på Östersjön

skriv ut
Silja serenade grease 1

I vår presenterar Silja Line en helt ny uppsättning av den klassiska musikalen Grease. Kärlekshistoria mellan de två High School-studenterna Sandy och Danny som utspelar sig i USA på 1950-talet som nästan alla känner till och kan sjunga med i. 1 april har den premiär på fartygen Silja Serenade och Silja Symphony som går mellan Stockholm och Helsingfors.

Musikalen Grease är baserad på filmen med samma namn som kom ut 1978 med John Travolta och Olivia Newton-John i huvudrollerna. Den bjuder på amerikansk rock ‘n roll från 50-talet och handlar om ett kärleksdrama på Rydell High School mellan två studenter; Sandy som är ny i staden och skolans tuffaste kille Danny.

Förra våren var spelades Saturday Night Fever och Fame. De var oerhört populära både bland publik och artister med över 5000 sökande till castingen. Vårens musikal skrivs och produceras på Belinda King Creative Productions i England av personer som har lång erfarenhet av att ha jobbat med Londons West End musikaler som Lejon kungen och We Will Rock You. Uppsättningen består av 15 musikalartister samt musiker till musikalens liveband. Eftersom det är en engelsk produktion så är musikalen helt på engelska.

Artisterna är på proffsiga och även om historien är lite kortare än ursprungsmusikalen så finns allt med. Tempot är högt, låtarna klaras av i ett rasande tempo och danserna avlöser varandra. Det känns som att sitta i vilken teatersalong som helst, enda skillnaden är att man kan äta lite tapas och dricka bubbel under showen. Ska man ändå åka på kryssning under april och maj, så ska man absolut boka in detta! Det finns även särskilda musikalkryssningar från 125 kr! Det blir garanterat en av höjdpunkterna på resan!

Grease visas mellan den 1 april och den 31 maj ombord på Silja Serenade och Silja Symphony, sex dagar i veckan. Musikalen pågår i 90 minuter och det finns möjlighet att förboka biljetter.

Silja serenade grease 2Silja serenade grease 3Silja serenade grease 4

Bilder och text – Marlene Rindå Jikita

Visited 4 times, 1 visit(s) today