Du i Fokus
Mat & Dryck

Vårens glassnyheter från SIA

skriv ut
Kladdkaka, whisky och tropiska smaker är årets tema från SIA. Nyheter som tänder hoppet om våren och sommaren, sol och shortsväder, ljumma vindar och ledighet.

SIA´s VD Rolf Frid beskriver smakerna som känslan av mormors berså i nya struten Kladdkaka och tropisk sanden-mellan-tårna-känsla i ananas-popupen FruktIs. För vuxna kan det nog också bli en och annan whiskypinne i premiumklass.

Årets nyhet för den som gillar glass men vill undvika socker heter FruktIs och smakar ananas som är sötad med frukt, men innehåller inget tillsatt socker alls. Lyxigaste nyheten är den finaste gräddglassen med Single Malt Whisky och rippel med whiskysmak, doppad i mörk choklad. Kladdkakestruten med den krämiga chokladgräddglassen, kladdkakebitar och kolasås i bakat rån är något för alla glassälskare!

Testpatrullen har förstås testat alla glassar! Nog smakar de gräddglass alltid! Kladdkakestruten är fantastiskt god med sina bitar av kladdkaka och godaste chokladgräddglassen. Det går att äta hur många som helst! Men det var Wiskypinnen som vann testet och fick oss alla att dra lite extra på mungiporna. Det till och med doftade whisky när man tog ut pinnen ur förpackningen!

Kombinationen med whisky och mörk choklad är riktigt god! Fruktis smakar fräscht av ananas och svalkar bra den dagen sommaren faktiskt kommer.

Bild och text – Marlene Rindå Jikita

Visited 18 times, 1 visit(s) today