Du i Fokus
MusikUpplevelser

GES – Stanna gärna vår värld en stund!

skriv ut
De döpte sin kommande krogshow till “Stanna världen en stund” och så blev det bokstavligt talat kan vi väl konstatera. En pandemi senare var det efterlängtad premiär i torsdags och äntligen fick Niklas Strömstedt, Anders Glennmark och Tomas Orup Eriksson sjunga ut igen.

Om inte Ravelli fångat den där bollen 1994 hade GES kanske inte fortsatt tillsammans. “När vi gräver guld i USA” skrevs inför VM och var redan en klassiker när fotbollslandslaget kom hem med medaljen i handen. Manegen var krattad för en fortsättning för GES, som sedan släppte två album tillsammans.

Låtarna har under åren blivit väldigt många och grabbarna har blivit lite äldre, men nog känner man igen dem. Glennmark har gått igenom en tuff tid med operationer och sviterna av en halvsidesförlamning, men studsar runt så gott det går ändå, med de andra som stöd. Orup har kvar sina skinnbrallor och Strömstedt byter fortfarande gitarr mellan varje låt. Allt är nästan som vanligt alltså.

I torsdags var det äntligen premiär på krogshowen de planerat sedan länge, men man har faktiskt redan haft publik i salongen under ett par veckor. Laddade till tänderna bjöd man in till en hejdundrande premiär, där publiken redan utanför bjöds på trumslagare svajande på höga styltor. Spektakulärt och ett sätt att direkt sätta ribban för kvällen.

“Alla var där” är kanske ett slitet uttryck, men just där stämde det. Bland premiärgästerna kunde vi bland många andra se Björn och Lena Ulvaeus, Stefan och Ulla Löfvén och familjen Strömstedt mingla runt med ministrar och stora delar av Sveriges största stjärnor inom nöjesvärlden.

Stämningen var uppsluppen och glädjen stod högt i tak. Välfyllda läktare är man inte van vid och känslan av ett helt fullt Cirkus var både märklig och mäktig. Och mäktigare skulle det bli. Allsången satt från första tonen och i slutnumret lyfte nästan taket. Något som finns på filmen vi gjort från kvällen, som kan ses HÄR. Hela läktaren gungar och världen stannar faktiskt på något sätt en liten stund. Alla är här och nu och vi njuter totalt av stunden. Tillsammans för första gången på väldigt länge.

Under en liten stund tittar vi mer på den lyckliga publiken än på det som händer på scen. 1400 personer som njuter av stunden tillsammans. Magiskt!

Bilder från röda mattan:

 

“GES – Stanna världen en stund” spelas på Cirkus tom 19 december, 4-6 ggr i veckan, samt några tillfällen i Göteborg under november. Sen skulle det inte förvåna oss om det blev en turné också, men det låter vi vara osagt så länge.

Detta är showen för dig som gärna återkommer till 90-talets trallvänliga pop, ett och annat nödrim och en scen med ett väldigt snyggt ljus!

 

 

Text & Bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita/Jikitas på äventyr.

 

Visited 7 times, 1 visit(s) today