Du i Fokus
Mode & Skönhet

The Skincare Calendar 2021 – ett konstverk designat av illustratören Veronica Ballart Lilja

skriv ut

Hösten är här och nu börjar årets adventskalendrar att ställas upp i hyllorna. Skincitys adventskalender är ett riktigt konstverk – en dekorativ box med illustrationer av New York-baserade konstnären Veronica Ballart Lilja. En dekorativ box som kan återanvändas efter advent.

“Detta år ville vi göra vår älskade kalender till ett unikt och vackert konstverk som kan sprida glädje, inte bara fram till julafton, utan under en lång tid framöver. Vi fick äran att samarbeta med Veronica Ballart Lilja och vi älskar hennes feminina stil som vi kände var helt perfekt för vår kalender. Veronica arbetade utifrån ett tema med jorden och naturen fokus; färgerna är naturliga, mättade och jordiga med både vackra, ljusa kontraster och skuggor – precis som naturen själv. Resultatet blev bättre än vi någonsin vågat hoppas på – ett riktigt konstverk., säger Madeleine Altricher, Concept Manager på Skincity.

Veronica Ballart Lilja är en svensk illustratör som studerat grafisk design i Barcelona och idag bor i New York. De senaste femton åren har hon arbetat heltid som illustratör och är flitigt anlitad av kunder som Vogue, Elle, H&M och Harpers Bazaar. Veronica jobbar gärna med vattenfärger och hennes stil har beskrivits som “feminin, färgrik och känslig”.

Som inspiration för illustrationerna använde jag först och främst naturen själv och dess vackra former och färger. Men, samtidigt ville jag skapa något som kändes lugnt, mjukt och bräckligt, som relaterar till skönhet och välmående – allt inramat i en design som passar i våra hem.”, är Veronica Ballart Liljas egna ord om illustrationerna som hon tagit fram specifikt för Skincity kalender.

Kalendern öppnas från båda håll och innehåller 24 utdragbara lådor – alla med lyxiga travel sizes (och några full sizes) från Skincitys exklusiva sortiment. I lådorna gömmer sig produkter från bland annat Dr. Barbara Sturm, SkinCeuticals, Exuviance, Oskia, Hourglass, Paula´s Choice och Kiehl´s och självfallet även Skincitys egna varumärken MAKETHEMAKE och SKINCITY skincare.

Den robusta, men ändå stilrena boxen av kartong är designad för att hålla för evigt; återanvänd den som förvaring för dina smycken, makeup eller andra fina föremål.

Adventskalendern kostar 1699 kr, men det totala värdet på kalendern är hela 5686 kr. Kalendern släpps endast på Skincity.com klockan 10.00 den 6:e oktober och det är först till kvarn som gäller!

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today