Du i Fokus
MusikUpplevelser

Frank Martini’s Party Of The Century – festa som på 20-talet

skriv ut
Förbudstiden är snart över. Precis som på 20-talet är suget efter att klä upp sig, dansa och umgås större än någonsin. I höst får publiken chansen att leva ut allt detta när Frank Martini och hans ensemble ger sig ut på Sverigeturné.

Frank Martini, eller Fredrik Wallin som det står i passet, har många år bakom sig som artist och musiker. En resa till USA förändrade allt.

-Efter en vistelse i New York för cirka 4 år sedan blev jag fullständigt frälst i 1920-talet. Musiken, stilen, kläderna, ja helt enkelt allt! När jag kom hem startade jag Frank Martini, kontaktade musiker, dansare och cirkusartister och sålde ut Nalen på första försöket! Efter en sådan start finns det ingen återvändo, berättar Frank Martini, som han mest kallar sig numera.

Showen Frank Martini’s Party Of The Century handlar om att ha roligt, att njuta och att erövra livet. Här bjuds på extravagant underhållning redan från entréns röda matta ända fram till sen hemgång – en show sprängfylld av livemusik, dansare, showgirls, performance-artister och en DJ som spinner tidsenlig musik.

Berätta mer om showen?

-Detta är en hyllning till 20-talet, både musikaliskt och estetiskt. Vi har upplevt hur publiken går “all in” på konceptet – nästan alla kommer tidsenligt klädda och har laddat i flera veckor för festen. Det är helt fantastiskt att betrakta euforin från scen. Vi längtar verkligen efter att få mötas igen! säger Frank Martini.

Under en omtumlande, euforisk kväll får publiken bla möta Europas enda kvinnliga svärdslukare, cirkusartister och burlesque-dansare. Det går i 180 från första tonen och sprudlar av energi till sista tonen ebbar ut. Kläderna är vackra, utmanande och tidsenliga. Fjäderboan, den höga hatten och de blankputsade skorna är förstås med.

Vad är så fantastiskt med just 20-talet?

-Kombinationen av elegans och upproriskhet i ett vansinnigt glädjerusigt tempo är helt enkelt oemotståndlig! Jag är säker på att hela eran fick sitt skimmer av att allt kul var förbjudet och då blir ju allt som är kul så mycket mer spännande, svarar Frank.

 

Frank Martini’s Party Of The Century går som turné, med början i Umeå på fredag och avslutar i Stockholm ett par veckor senare. Men egentligen finns inget slut, datumen fylls på vartefter och nya lokaler bokas hela tiden. Däremellan flyttas partyt till företag och även privata fester.

Som Frank själv säger: Swing when you’re winning, and let the good times roll!

 

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 63 times, 1 visit(s) today