Du i Fokus
Dryck

Hendrick’s lanserar gin inspirerad av natthimlen

skriv ut
Nu lanseras Hendrick’s Lunar Gin, den andra upplagan ur serien ”Cabinet of Curiosities”, i limiterad utgåva på Systembolaget. Hendrick’s Lunar Gin är inspirerad av natthimlen och bär på en mängd blommiga smaker.

För andra gången någonsin öppnar nu Hendrick’s master destiller Lesley Gracie nu återigen sitt ”cabinet of curiosities” och följer upp succén Hendrick’s Midsummer Solstice med att presentera ytterligare en unik ginsort. Hendrick’s Lunar Gin är inspirerad av natten, känslan av vackra stjärnhimlar och förnimmande månkvällar.

– Jag tycker om sinnesron som lägger sig under en stjärnklar natt och ville försöka fånga den känslan på flaska. Det finns också en speciell sensorisk koppling till doft och smak när mörkret faller och vi upplever allting annorlunda på natten, säger Lesley Gracie, Master Destiller på Hendrick’s Gin.

Hendrick’s Lunar Gin bär på smaker från en mängd olika örter som bland annat jasmin och viol, men också enbär, citrus, angelikarot, fläder, kummin, koriander, iris, rosor, gurka och kamomill. Doften är len och berikad av tallbarr, jasmin och kaprifol. Flaskan i sig reflekterar en djupblå natthimmel och pryds av animationer av cocktails i månskenet.

– När årets mörkare halvår nu gör intrång är vi väldigt glada över att lansera Hendrick’s Lunar Gin, som är unikt utformad för att avnjutas när mörkrets lagt sig. En ginsort anpassad efter situation och stämning, som ger en ny smakupplevelse även för den mest hängivna ginälskaren, säger Daniel Andersson, Senior Brand Manager på Nigab.

MOONLIGHT BUCK

  • 50ml Hendrick’s Lunar Gin
  • 15ml citronjuice
  • Ginger ale
  • 3 gurkskivor
  • Citronskal

Gör så här:

Mät upp alla ingredienser i ett highballglas fyllt med is.

Rör om lätt och garnera med tre gurkskivor och en twist citronskal.

Servera och njut!

 

Hendrick’s Lunar Gin finns nu bland Systembolagets beställningssortiment i begränsad upplaga.

Pris: 470 kr
Alkoholprocent: 43,4%
Artikelnummer: 41018

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 17 times, 1 visit(s) today