Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Rain Man – Bröderna Babbit berör hela publiken

skriv ut
Rain Man blev utsåld till sista biljett när den spelades 2013. Då trollband Robert Gustafsson och Jonas Karlsson publiken som bröderna Babbitt. Nu är de tillbaka på scenen, igår var det nypremiär på Oscarsteatern i Stockholm. Det doftar succé lång väg!

Teaterföreställningen Rain Man är baserad på den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmen från 1988 med Dustin Hoffman och Tom Cruise.

Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd och gravt autistiske bror Raymond (Robert Gustafsson).

Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa. Från början som ett slags utpressningsmetod för att komma över arvet, sedan blir brodern ett hjälpmedel att lura till sig pengar i Las Vegas. Men under resans gång lär Charlie känna sin bror mer och mer och även om det framför allt blir en känslomässigt påfrestande resa, så växer kärleken fram mellan dem.

Filmen är fantastisk, men vi vill nog påstå att teaterföreställningen är ännu bättre! Samspelet mellan Robert Gustafsson och Jonas Karlsson kan bara beskrivas som vackert. Det finns inget annat ord. Detta är två proffs som ger allt. De lyfter varandras karaktärer och lika berörande som Raymond är, lika irriterad blir man på Charlies stressade personlighet. Vi kan inte tänka oss några andra som skulle kunna bära upp rollerna på samma briljanta sätt.

Som flickvännen ser vi oerhört begåvade  Sofia Ledarp och Gustav Levin spelar Dr Vern Brunner, i övriga roller Ulf Eklund, Therese Andersson Lewis, Polly Kisch. Som vanligt när produktionen kommer från Vicky och Johan von der Lancken så är rollbesättningen perfekt och skådespelarna matchar varandra som hand i handske.

Rain Man på Oscarsteatern kan inte bli något annat än en succé!

 

Premiären arrangerades av Johan Petrén, här är bilder från röda mattan:

 

Rain Man på Oscarsteatern spelas tom 30 januari 2022. En perfekt julklapp alltså!

HÄR finns även en film från premiären.

 

 

Text & Bilder från premiären – Jikitas, Bilder från scen – Magnus Becker

 

 

Visited 16 times, 1 visit(s) today