Du i Fokus
Resor

Romantiska resmål på Kanarieöarna

skriv ut
En romantisk weekend för två eller självaste bröllopsresan – Kanarieöarna är destinationen som erbjuder det mesta för en oförglömlig upplevelse i kärlekens tecken.

Promenera längs de vita sandstränderna, upplev magisk natur från någon av alla vandringsleder, ät middag på Michelinrestauranger och njut av soluppgången tillsammans med din partner. På Kanarieöarna finns det gott om aktiviteter som får kärleken att blomstra.

Corralejos sanddyner i Fuerteventura

Corralejo naturpark är den ultimata platsen för att uppleva Fuerteventuras okonstlade skönhet. Området ligger längs öns nordöstliga kust intill orten Corralejo, där man kan avnjuta dagsfärsk fisk i den gamla stadsdelen efter en dag av surfing eller kitesurfing. Här finner man Kanarieöarnas största sanddyner längs det turkosa atlantiska havet. I den södra delen av naturparken möter de mjuka sanddynerna kontrasten av ett dramatiskt vulkanlandskap i rött och ockra.

Den magiska fontänen i La Gomera

Med snirkliga vägar, lummiga grönområden, charmiga boenden och sin vänliga lokalbefolkning är den lilla ön La Gomera lätt att förlora sig i. Upplev höga berg och djupa dalar, svarta sandstränder och kristallklara vatten – La Gomera är ett naturligt paradis och hem till arter som inte återfinns någon annanstans, vilket gör ön till ett biosfärreservat.

En av de mest romantiska platserna på ön är vid den naturliga källan Epina i Garajonay National Park. Källvattnet sägs till och med ha den magiska egenskapen att få ens kärleksönskningar att gå i uppfyllelse.

Se soluppgången på Teneriffa

Att se solen gå upp över Teide är ett måste för den romantiktörstande. Teide har Spaniens högsta bergstopp, är världens tredje största vulkan och står med på UNESCO:s världsarvslista. Teneriffa har dessutom fem Michelinrestauranger med totalt sex stjärnor vilket gör ön till ett paradis för den gastronomiintresserade. Den tvåstjärniga restaurangen M.B på The Ritz-Carlton med kocken Erlantz Gorostiza i spetsen, är ett måste för den fulländade romantiska resan.

Den perfekta kulissen för en romantisk middag på Lanzarote

En överraskningsmiddag vid den underjordiska sjön Jameos del AguaLanzarote är en svårslagen romantisk gest. Under 1960-talet började den Lanzarote-födda konstnären Cesar Manrique det bevaringsarbete som idag gör det vulkaniska grottsystemet till ett unikt, natur- och kulturbesöksmål på ön. Numera finns både en restaurang, bar och möteslokal integrerat som en del av grottan.

För den som söker en romantisk övernattning på Lanzarote rekommenderas Lani’s Suites Deluxe, som röstats fram till det bästa och mest romantiska hotell av TripAdvisor:s medlemmar.

Bada i naturliga pooler på El Hierro

Charco AzulEl Hierro är en av de mest spektakulära badplatserna på hela Kanarieöarna och har kommit till genom att havsvatten samlats i naturliga lavaformationer. Dessa turkosa pooler är den perfekta romantiska tillflykten för de par som söker avslappning i sällskap av en vacker havsutsikt.

Barfotabröllop på La Graciosa

Under sensommaren nalkas bröllopsplanering och många letar efter den ultimata vigselplatsen. För en lite mer avslappnad stämning är stillsamma La Graciosa ett bra alternativ. Ön är bebodd av knappt 700 invånare och här omges man av orörd natur, vita sandstränder och turkost vatten. Inte undra på att såväl nationella som internationella kändisar har valt att gifta sig på ön.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 12 times, 1 visit(s) today