Du i Fokus
MusikUpplevelser

En hyllning i världsklass!

skriv ut
Att bli utvald av självaste Bryan May att spela Queens egen musik på Freddie Mercurys 70-årsdag i Montreux, är något de flesta bara drömmer om. För Johan Boding blev det verklighet och han kan stolt dra på sig Freddie Mercurys kungakrona utan att skämmas! 

När Erik Rynefors skulle sätta upp en körkonstert med bara Queenlåtar hoppade helt plötsligt solisten av. Han fick tips om en kille som hade en grym pipa och som gjorde en del av Queen, resten är historia som man brukar säga. Häromdagen firade Erik Rynefors och Johan Boding tio år som kollegor, något som firas med ytterligare en hyllning till Queen och Freddie Mercury. Turnékonserten Freddie Forever har precis haft premiär och spelas runt om i Sverige under vintern.

Freddie Forever bjuder på allt en Queen-fan kan önska. Till skillnad från den förra turnén har man strukit många favoriter och istället tagit med lite mer okända låtar. Inte okända för fansen förstås, men kanske för gemene man. Fortfarande är de största hitsen med som bla We Will Rock You och Bohemian Rhapsody, men nu finns även Mother Love och Love of My Life med på repertoaren.

Det är två timmar i paradiset för en Queen-fan. Två timmar fullpackade med härliga hits från många av de äldre skivorna, men även från de som släpptes i slutet av Freddies liv. Det är svårt att hitta specifika höjdpunkter då hela konserten bjuder på ett pärlband av härliga låtar. Duetten Barcelona som Johan sjunger tillsammans med Johanna Sander, är helt magisk. Precis som Is This the World We Created som ligger väldigt aktuellt i tiden, trots att det är många år sedan den skrevs.

Detta är självklart ett måste för alla som redan är Queenfrälsta, men även för den som bara gillar riktigt bra musik. Scenen är läckert ljussatt och musikerna är proffs. Det är en scenshow som sent ska glömmas och som är något av det bästa på scen just nu. En suverän hyllning till en av världens bästa sångare, av en av Sveriges bästa sångare, och det är världsklass!

Johan Boding låter inte exakt som Freddie Mercury, men han har känslan, han har kraften och han levererar som Freddie Mercury gjorde. Han får med sig publiken och allsången låter precis som när Freddie körde allsång med sin publik. Det är bara kroppsstrumporna, kronan och manteln som fattas, annars är det komplett!

Johan Boding är inte Freddie Mercury, han kör sin grej, men han är King of Queen!

 

Konserten är 2,5 timme inklusive paus, hela turnéplanen hittar ni här.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 20 times, 1 visit(s) today