Du i Fokus
TVUpplevelser

Let´s Dance 2018

skriv ut
Årets Let´s Dance bjuder på ett rejält åldersspann och en blandning av skådisar, artister och idrottare. Musikfestivalaktuelle Viktor Frisk är yngst med sina 23 år och Hollywoodstjärnan Britt Ekland är äldst med sina 75.

Igår presenterades alla deltagare på en pressträff i Grand Hotels vackra Spegelsal. David Helenuis och Tilde De Paula Eby höll i taktpinnen, Tilde för dagen klädd i en bedårande askungeklänning signerad Ida Sjöstedt.

Det var ett uppsluppet gäng som dansade fram längst röda mattan, men även väldigt nervösa! Enligt flera deltagare var detta det värsta de någonsin gjort och Viktor Frisk som även tävlar i melodifestivalen erkände att han fick blackout och glömde vartenda danssteg när han kom in i salen. Victors mål med tävlingen är att komma längre än program sex, så lång kom nämligen parhästen Samir Badran.

Britt Ekland gjorde entré i en turkos paljettklänning och var så laddad att hon var urladdad minsann! Hon litar blint på sin danspartner Aaron Brown och visade detta genom att helt plötsligt falla bakåt. Självklart var han där och tog emot henne. Britt var en av dem som sa att detta var det svåraste hon gjort, men att hon tror att pilatesövningarna hon gjort i många år ska vara till nytta.

Claes Malmberg har fått äran att dansa med alltid lika glada Malin Watson tillika förra årets vinnare. Han har fått frågan sex gånger tidigare och tackade ja denna gången av ett misstag. Han svarade helt enkelt på något helt annat trodde han. Nu ser han dock fram emot dansen och visar stolt att Malin redan lärt honom gå som en dansare. De skrattar konstant och verkar ha väldigt roligt tillsammans.

Under veckorna har TV4 presenterat alla deltagare, en och en. Men en har förblivit hemlig, ända till pressträffen. Skådespelaren Gustaf Hammarsten fulländar startfältet och kommer att dansa med Jasmine Takács. Några dansmoves sitter redan fick vi se, trots stukad stortå och skavsår.

Juryn är densamma som de senaste tre åren och består av Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar. De är mycket spända och förhoppningsfulla. Tony är mest förvånad över att programmet blivit så långlivat, han trodde att det skulle bli ett par program och sedan läggas ner – men så blev det bevisligen inte. Juryn har sina givna roller där Cecilia är den strängaste av dem.

Vi är många som är övertygade om att Claes Malmberg kommer att bli årets publikfavorit och att Gunde Svan och Therese Alshammar kommer att satsa allt för att vinna!

 

Årets startfält:

Martina Haag (författare) och Tobias Bader

Gunde Svan (skidåkare) och Jeanette Carlsson

Margaux Dietz (youtubare) och Alexander Svanberg

Claes Malmberg (skådespelare) och Malin Watson

Nikki Amini (marknadsförare) och Tobias Karlsson

Viktor Frisk (artist) och Linn Hegdal

Britt Ekland (skådespelare) och Aaron Brown

Jon-Henrik Fjällgren (artist) och Katja Luján Engelholm

Daniel Norberg (artist) och Maria Zimmerman

Therese Alshammar (simmar) och Calle Sterner

Gustaf Hammarsten (skådespelare) och Jasmine Takács

 

”Let’s dance”, som startar i TV 4 klockan 20 fredagen den 23 mars.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 23 times, 1 visit(s) today