Du i Fokus
Upplevelser

Jul på Liseberg 2022 – en sagolik jultradition

skriv ut

Den 19 november öppnar Jul på Liseberg igen. Hela parken byter skepnad och fylls av julstämning med granar, dekor och aktiviteter för både stora och små. Det blir klappjakt bland julmarknadens bodar, vintervakna karuseller, skridskoåkning och mycket mer. I år väntar dessutom en nyhet som blir ett magiskt äventyr för hela familjen.

– Alla säsonger på Liseberg är speciella på sitt sätt, men julen är nog den vi kan kalla för den mysigaste. Här kommer du in i en förtrollad värld där julstämningen är påtaglig i alla parkens hörn. Dessutom är denna julsäsong något unikt och den mest ambitiösa vi någonsin skapat. Vi har en väldigt spännande nyhet på gång, men vi håller kvar den spänningen lite till… Lotta Carlsbogård, chef Säsonger och Events Liseberg.

Drömmarnas Jul

Innanför Norra entréns grindar hälsar nötknäpparna dig välkommen. Vid deras fötter ståtar den magiska speldosan, i väntan på att få tonsätta dina drömmar. Och en varm känsla av förväntan lindar sig mjukt kring ditt hjärta.

Isområdet

Snöra på dig skridskorna, egna eller hyr på plats, och häng med i Julius skridskoäventyr eller gör piruetter i din egen takt. Runt isbanan finns både mat och värmande dryck på en vantes avstånd – du behöver inte ens snöra av dig skridskorna!

Lisebergstornet

Uppe i Lisebergstornet är det lätt att värma sig med mat och fika. Allt serverat med en fantastisk utsikt över parken.

Kaninernas Jul

Hos kaninerna julstökas det för fulla muggar! Så kom och låt dig omfamnas av mjuka kaninkramar, vintervakna karuseller som kittlar alldeles lagom i små magar och lekfullt julpynt.

Gammaldags Jul

Upplev en julmarknad från förr i det julsmyckade Kvarteret Storgatan. Strosa runt och låt dig frestas av bodarnas ljuvliga smaker och dofter.

Hamnområdet

Parkens hamnområde sjuder av julstämning med rosettprydda julkransar och vackert klädda granar. Vid kajen trängs fullastade båtar och från restaurangerna sprider sig doften av julens alla smaker.

Huvudstråket

Gå på klappjakt i skenet av miljoner juleljus eller bara njut av den magiska julstämningen som doftar av hemlagat julgodis, värmande glögg och brända mandlar.

Årets nyhet!

Ett större område i parken förvandlas till ett magiskt äventyr för hela familjen. En tomteby sträcker sig från Lilla Scenen längs hela östra sidan av parken ner mot Valkyria. Här finns det ett nisseäventyr med magiska dörrar, Tomtefars hus, nissarnas livliga verkstad och mycket mer. Besökaren kliver in i Tomtefars egen värld, men det är tomtenissarna som är i fokus…

Julsäsongen öppnar den 19 november och håller öppet fram till och med den 30 december. Det finns ett begränsat antal platser per dag. Öppettider och tillgängliga biljetter finns på liseberg.se.

Text och bild – Liseberg

Visited 23 times, 1 visit(s) today