Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Grönstedts glögg – ett stycke välsmakande historia 

skriv ut
År 1895 skapade Grönstedts grundare Johan Daniel Grönstedt sitt klassiska recept på glögg. Nu startar ett nygammalt kapitel i Grönstedts historia när varumärket för första gången på 127 år lanserar glögg i sitt sortiment.

J.D. Grönstedts & Co var under 1800-talet Sveriges största vinhandlare och förutom cognac och punsch sålde de även vinglögg, utifrån grundaren Johan Daniel Grönstedts egenkomponerade recept. De var även först med att saluföra och introducera glögg som en juldryck i Sverige. Glögg är helt enkelt en del av Grönstedts DNA och när varumärket nu för första gången sedan 1895 lanserar drycken rör det sig om en starkvinsglögg av traditionell karaktär med moderna inslag.

Den nya glöggen har en mörk och intensivt fruktig smak, påbackad av kardemumma och julkryddor. Varsamt kryddad med kardemumma, och en lätt touch av kanel, kryddnejlikor, torkad pomerans, stjärnanis och ingefära.

Vi är mycket stolta att kunna presentera Grönstedts Starkvinsglögg nu till jul, en riktigt klassisk stil som vi tror många kommer att tycka om, säger Jens Henricson, produktchef för Grönstedts på Galatea.

J.D Grönstedt satte stolthet i att framställa och förädla drycker av absolut högsta kvalitet och än idag präglas Grönstedts varumärke av hans arv. Grönstedts glögg är det senaste resultatet och med sin klassiska karaktär och rika smak är förhoppningen att den blir ett uppskattat och återkommande inslag på det svenska julbordet.

Grönstedts Starkvinsglögg
Artikelnummer: 38016
Pris: 89 kr (750 ml)

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 49 times, 1 visit(s) today