Du i Fokus
Upplevelser

Hemlig kärlek på Gustav Adolfs Torg

skriv ut
Secret Love är en konstutställning där fyra kinesiska konstnärer utforskar identitet, sexualitet och normer. Dessa frågor är känsliga i Kina och tabubelagda i den kinesiska konsten. Utställningen visades på Östasiatiska museet 2012 och har därefter turnerat världen över. Nu återvänder Secret Love till Stockholm för att visas på Gustav Adolfs Torg.

Secret love är en konstutställning om tabubelagd kinesisk kärlek som visades på Östasiatiska museet 2012. Därefter har utställningen visats världen över för mer än en halv miljon människor. 26 juli – 27 augusti kommer ett urval från Secret Love att visas på Gustav Adolfs torg i Stockholm, som har byggts om till en kulturell mötesplats. Fyra kinesiska konstnärer utforskar identitet, sexualitet och normer i sina verk, frågor och ämnen som är känsliga i Kina och tabubelagda inom konsten.

I Kina har en lika omvälvande som snabb ekonomisk utveckling ägt rum de senaste decennierna, med genomgripande samhällsförändringar som följd. Fokus på individen har ökat, traditionella synsätt och värderingar har förändrats. Det är en utveckling som återspeglas i bildkonsten, säger Si Han som är intendent på Östasiatiska museet och curator för utställningen.

Drygt femtio konstverk förvärvades från utställningen som idag är en del av myndigheten Världskulturmuseernas samling. På Gustav Adolfs torg visas ett urval ur samlingen av konstnärerna Yang Guowei, Jiang Qigu, Xiyadie och Wang Zi.

Secret Love visas på Gustav Adolfs Torg tom 27 augusti och är ett samarbete med Stockholms stad.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 17 times, 1 visit(s) today