Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Den tatuerade änkan – Scalateatern

skriv ut
”Den tatuerade änkan” handlar om Ester – en kvinna i övre medelåldern med vanan att skämma bort såväl sin bufflige man som barn och barnbarn. Mitt i julfirandet dör Esters faster och det blir början till ett nytt liv. Fasterns lägenhet, garderob och pengar ger Ester en möjlighet att födas på nytt och börja sätta sig själv i första rummet.

”Den tatuerade änkan” är en föreställning om vägen från omöjligheternas rike till möjligheternas. En feelgood-föreställning för alla som tror att de passerat bäst före-datum för att få en andra chans. Det handlar också om hur familjen och samhället ser på en person som bryter sig loss från sitt gamla liv och gör saker de inte är vana vid. Den visar också att syskon kan vara väldigt olika, men lika beroende av mammas nyfunna förmögenhet…

Änkan Ester gestaltas av Ann Petrén, de uppvaktande kavaljererna spelas av Björn Kjellman, i övriga roller ser vi Emma PetersHenrik Johansson och William Spetz. För manusbearbetning och regi står Jonna Nordenskiöld, mask görs av den tvåfaldigt Guldbaggebelönade och Oscarsnominerade Love Larson och Jenny Ljungberg är kostymdesigner. En skara erfarna och välkända personer som vet hur man skapar en succé.

Ann Petrén är makalös som änkan, William Spetz är lika makalös som en väldigt annorlunda och speciell granne. Men den stora stjärnan på Scalateaerns scen i höst är Björn Kjellman som håller reda på fyra uppvaktande kavaljerer, två språk och tre dialekter. Kjellman är helt otrolig! Ester hittar sina kavaljerer på ett högst anmärkningsvärt sätt kan man väl säga och det fungerar alldeles utmärkt. Och visst blir det en tatuering, vilken får ni se i föreställningen.

Detta är ett måste att se för alla som inte heller tycker att livet är slut bara för att man är lite till åren. En föreställning där fnissen är många och som växer till ett och annat gapskratt, en mysig kväll helt enkelt. Budskapet är tydligt: ” Tänk på dig själv, du kanske bara lever 20 år till”.

Den 7 september är det urpremiär för ”Den tatuerade änkan” på Scalateatern i Stockholm. Föreställningen, som är baserad på Lars Molins berättelse och SVT:s Emmy-belönade tv-film ”Den tatuerade änkan”, framförs för första gången i en professionell scenversion.

Föreställningen är 2 timmar lång, inklusive paus.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – pressbild

Visited 21 times, 1 visit(s) today