Du i Fokus
Upplevelser

Checka in på Motel Hell

skriv ut

Gröna Lund öppnar för första gången upp utanför sommarsäsongen och har byggt upp en skräckinjagande stad med både zombiepark och övergivna hotell. Halloween på Gröna Lund är ingen för den fege, till och med Gröna Lunds VD tycker det är läskigt.

I ett mörkt och övergivet motell bland ödsliga rum och korridorer, hörs ibland släpande steg och förtvivlade barnskrik. Den gamla motellägarinnan Beata Frick och hennes sju barn är sedan länge mystiskt försvunna. Det enda man hittade var ett kort meddelande skrivet på ett uppslag i hennes dagbok. Det löd, ”ett liv för ett liv, ett byte för ett byte”.

Motel Hello (skräcknivå 5/5), vars sista o är nedsläckt, står på en enslig och bortglömd väg. Rykten viskar om att det är hemsökt, att platsen det står på är en gammal offerlund från hednatiden. Det sägs att Beata Frick hemsöker motellet, letandes efter gäster att blidka den hungrande makten med för att få sina barn åter.

Hela Gröna Lund är helt förändrat med 2500 pumpor som pryder parken tillsammans med “döingar” som ligger här och där, häxor som går runt och försöker locka till sig oskyldiga offer och självaste liemannen som plötsligt stiger fram ur dimman. Allt är väldigt snyggt och effektfullt och höstpersonalen är otroligt proffsig!

 

Halloween på Gröna Lund är för alla men yngre barn ska inte springa runt själva, för det är ganska läskigt. Parken är uppdelad i olika områden och har olika “läskighetsgrad”. Lilla Området bjuder på en mysig höstkänsla med vänliga häxor, pumpor, en rolig och busig barnföreställning och ett spökmysigt Pettson o Findus-hus.

På Stora Området hittar man Día de Muertos, Häxans offerplats och Kyrkogården. Här finns en zombiezon (skräcknivå 3/5) bakom ett avstängt område där man blir insläppt av militärer och utjagad av zombies, House of nightmares heter numera House of even worse nightmares (skräcknivå 3/5) och Lustiga Huset har blivit Olustiga Huset (skräcknivå 4/5) med en obehaglig yxbeväpnad clown som välkomnar en in.

Från 27/10 till 5/11 har Halloween på Gröna Lund öppet och man hoppas att detta ska bli ett årligt återkommande äventyr. De flesta åkattraktioner är öppna om vädret tillåter, även restaurangerna kommer att vara öppna. Varje kväll avslutas med en stor eldshow på Stora Scenen, där fantastiska Burnt Out Punks visar vad man kan göra med bla brinnande motorsågar.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – Pressmaterial

Visited 10 times, 1 visit(s) today