Du i Fokus
DryckMat & Dryck

by Parnevik – nu i Systembolagets fasta sortiment

skriv ut

“Jag är så stolt”, säger Mia Parnevik. Vinerna som hon och Jesper tagit fram i samarbete med Fetzer Vineyards har nu beställts av så många att de tagit plats i Systembolagets fasta sortiment. RED by Parnevik Zinfandel finns i dag i 22 butiker och WHITE by Parnevik Chardonnay i 16 butiker.

Druvorna till RED och WHITE kommer från Fetzers vingårdar i Mendocino County, nära Kaliforniens norra kust. Platsen är idealisk för vinodling, med torra och varma somrar, svalkande dimmor från Stilla havet och en stor mångfald av djur och växtlighet. Stora temperaturskillnader mellan dag och natt förlänger mognadsprocessen och bidrar till en hög koncentration av både färg och smak i druvorna.

RED by Parnevik Zinfandel är ett välbalanserat vin med återhållen sötma, mjuka tanniner och en hint av rostad ek. Vinet är intensivt rött och bjuder på aromer av mörka körsbär, blåbär och björnbär. Smaken domineras av mogna mörka bär och avrundas med en touch av vanilj. RED by Parnevik passar fint till grillade revbensspjäll, lammlägg eller entrecôte.
Art.nr. 70776
Pris: 99 kr

WHITE by Parnevik Chardonnay är fullmatad med aromer av tropisk frukt och aprikos, precis som man förväntar sig av ett vin från soliga Kalifornien. Svalkande havsbrisar har bevarat friskhet i druvorna och i paletten finns även syrliga äpplen och gula päron. Vinet har en lätt kryddighet från ek, som gör det till ett utmärkt matvin. Prova till rätter på ljust kött eller fisk med rotsaker eller avnjut med blandade tilltugg hemma i soffan.
Art.nr. 72936
Pris: 99 kr

 

Visited 7 times, 1 visit(s) today