Du i Fokus
Upplevelser

Årets Vintervärdar i P1

skriv ut

Redan 1969 testades en variant av Vinter i P1 som sedan sändes under fem år. Man försökte igen 1991 och 1993, men inte förrän 2008 har det flutit på ordentligt. Sedan 2011 är det lyssnarna som väljer och det kan man bara göra bland de som tidigare har varit sommar- eller vintervärdar. 

Läkaren Anders Hansens Sommar har slagit lyssningsrekord och nu vill publiken höra mer om hur våra hjärnor fungerar. En annan av lyssnarfavoriterna är Stina Wollter som satte djupa avtryck med sitt program där hon bla berättade om den cancersjuka flicka hon fått som vän. Bägge hade sina sommarprogram som sent som i år och ytterligare två värdar ur årets upplaga som dyker upp igen är Lyssnarnas Sommarvärd Madeleine In Hwa Björk och vd:n Caroline Farberger, som fortsätter sina starka berättelser.

Lyssnarna har också önskat sig fyra tidigare Vintervärdar: författaren och komikern Fredrik Lindström, miljöforskaren Johan Rockström, programledaren och komikern Petra Mede samt skådespelaren Olof Wretling som nu gör sitt sjunde Vinter.

Nytt för i år är att poddversionerna (med förkortad musik) av alla förinspelade Vinterprogram publiceras redan på juldagsmorgonen. Alla utom Petra Mede som direktsänder på nyårsafton.

VINTER I P1 – 2019

25/12 Fredrik Lindström – programledare, författare, komiker

26/12 Stina Wollter – konstnär, programledare, författare

27/12 Madeleine In Hwa Björk – socionom

28/12 Caroline Farberger – vd

29/12 Olof Wretling – skådespelare

30/12 Anders Hansen – överläkare i psykiatri, föreläsare, författare

31/12 Petra Mede – skådespelare, komiker, programledare (direktsänds)

1/1 Johan Rockström – professor i global miljövetenskap, forskare, föreläsare

 

– Årets upplaga av Vinter i P1 är som en hel Sommar-säsong i miniformat.  Programmen kommer att roa, upplysa och beröra, säger programchefen Bibi Rödöö.

 

Text  – Marlene Rindå Jikita, Bild – P1

 

Visited 21 times, 1 visit(s) today