Du i Fokus
ResorUpplevelser

The Woolpack Inn – Mysigaste hotellet på Engelska landsbygden!

skriv ut
Älskar du engelska landsbygden, annorlunda hotellrum med badkar mitt i rummet och kanske ett och annat hotellspöke? Då är det The Woolpack Inn du ska bo på vid ditt nästa besök. Hotellet med bara fem rum, alla personligt inredda och med väldigt god mat!

Att inte älska den engelska landsbygden är nästan omöjligt. Byar med söta små hus, underbara trädgårdar, charmiga kanaler och mängder med får som betar längs med vägen. Man behöver inte ens ha bil, utan tar sig enkelt runt med tåg, buss och taxi.

The Woolpack Inn ligger i den pittoreska lilla byn Warehorne. Man tar enkelt tåget de ca 7 milen söderut från Gatwick (via London) till Hamstreet Station och sedan en taxi 8-10 minuter till hotellet. Man kan även be hotellet ordna skjuts samtidigt som man bokar, så hjälper de till med detta. Det finns även gratis parkering för den som kommer i egen bil, alla sätt går alltså bra!

The Woolpack Inn är en gammal pub som i princip hade förfallit när John Rogers köpte den 2014. John är arkitekt och hade redan ett hotell som han renoverat och nu ville han skapa en liten kedja där gästerna kunde åka mellan hotellen och den pub som han också köpt upp. Gästerna får på så sätt ett helhetskoncept med både boende och mat och kan cykla, gå eller åka kanot mellan ställena.

Rummen är väldigt speciella och en upplevelse att bo i. Tre av dem är stora och rymliga, alla med badkar mitt i rummet och med öppen spis. Två av dem ligger uppe under taket, som små annex och har självklart badkar på rummet de med. Alla rum har sin egen stil, ett är lantligt och ljust med djurtema, ett är lite murrigare med Napoleon-tema och det sista stora rummet är i en slags rokokostil – här bor även spöket Frederick som rummet är döpt efter. Det får man förstås tro på om man vill… bo där om ni vågar…

På undervåningen är det restaurang där man även äter frukosten. Frukosten ser inte så speciell ut vid första anblicken, men när menyn kommer fram så finns där massor att välja på. Allt är i generösa portioner, fräscht och gott och man hör brasan spraka medan man äter. På kvällarna är restaurangen så gott som fullsatt, detta är ett omtyckt tillhåll för lokalbefolkningen och stämningen blir genuint brittisk. Någon gång i veckan har man underhållning av lokala trubadurer eller band, men klockan 23 är det tyst. Menyn ändras varje dag, beroende på vad som finns att tillgå. John är noga med att maten ska vara lokal och färskast möjligt. Därför handskrivs menyn varje kväll direkt på väggen inne i restaurangen.

Detta är hotellet för den som vill ha det där lilla extra. Rummen är en dröm och faktiskt lite galna också, riktigt svåra att beskriva om man ska vara helt ärlig. Man kan leta detaljer i inredningen i det oändliga och hela tiden hitta något nytt. Varenda liten millimeter är Johns egen ide och design, som text potatissäckarna till lampfötter eller de egendesignade och otroligt läckra ljusstakarna som finns överallt. Personalen är proffsig och tillmötesgående och ett extra plus är det förstås att ha en öppen brasa i rummet när man kommer hem efter en lång dag ute på äventyr.

The Woolpack Inn är ett måste att besöka om man ändå är i krokarna, men det är faktiskt värt en omväg också. Det är ett av de absolut häftigaste och mest pittoreska hotellen som finns just nu.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 27 times, 1 visit(s) today