Du i Fokus
Hem & Inredning

JYSK lanserar kollektion i ekologisk bomull

skriv ut

JYSK vill göra produkter i ekologisk bomull lättillgängliga för alla kunder. Nu presenteras därför kollektionen Scandinavian Sense, hemtextilier i 100 procent ekologisk bomull.

Den 29 mars kommer kollektionen Scandinavian Sense ut i butik. Kollektionen består av handdukar, en pläd, en badrumsmatta och sängkläder med typiskt Skandinavisk minimalistiskt uttryck. I Danmark, Sverige, Norge och Finland kommer kollektionen också innehålla kuddar och täcken med fodral gjorda i ekologisk bomull.

– Med Scandinavian Sense är målet att erbjuda våra kunder en lyxig känsla. De nya bomullstextilierna ska både kännas sköna och se vackra ut. Den ekologiska bomullen kombinerad med skandinavisk minimalism skapar en wellneskänsla som vi tror att kunden kommer vilja ha med sig hem, säger Line Skaaning Lindskog, Range & Design Coordinator, som varit projektledare för kollektionen.

All ekologisk bomull som används i kollektionen är GOTS-certifierad. GOTS står för Global Organic Textile Standard och är världens ledande standard inom bland annat ekologisk bomullsproduktion.

Även förpackningarna till varorna i Scandinavian Sense är producerade i miljöhållbara material. Pappersetiketterna är producerade i FSC®-märkt trä och tygpåsarna är gjorda av GOTS-certifierad bomull.

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 8 times, 1 visit(s) today