Du i Fokus
ResorUpplevelser

Vinter på Norrviken – lekfull flirt med kontraster och nyanser

skriv ut

Vinter på Norrviken blir i år färgstarkt och nytt. Temat för 2023 är ”Tidlöst -lekfull flirt med kontraster och nyanser”. Med lika delar magi, drömskt sceneri och musik bjuds besökaren in att bli en del av ljuset under en upplevelsepromenad. I en sagolik park där barnasinnet väcks till liv och överraskningarna lurar bakom varje hörn skapas minnen för livet.

Årets upplaga av Vinter på Norrviken kommer bjuda på en park fylld av kreativitet och gemenskap där ljuset flödar. Parken lyses upp av härlig blandning av tonsatta ljusinstallationer och rörliga inslag. Ordet överraskas ska genomsyra besöket- man vet aldrig vad som väntar runt nästa krön. I tillägg till de spektakulära ljuskreationerna skapar eldkasar och marschaller värme och gemyt. Det blir en tid då man kan umgås och njuta av gemensamma upplevelser.

”Känns fantastiskt att för sjätte året i rad öppna upp Vinter på Norrviken. Vårt motto är att man alltid ska uppleva något nytt och överraskas när man besöker oss och årets evenemang är inget undantag. I år släpper vi in ännu mer kreativitet och lägger fokus på ljuset, det kommer bli lekfullt och vackert med något för alla generationer. Vi hoppas och tror att man kommer känna gemenskapen och lämna oss uppfyllda och hänförda av årets Vinter på Norrviken”, säger Charlotte Jansson, evenemangsansvarig på Norrvikens trädgårdar.

I Victoriahuset är BotaniBar öppnad och erbjuder mat tillagad i Orangeriet restaurang. I baren serveras dryck av alla de slag för både de bilburna och de som gärna önskar ett glas vin till maten. Strosa i parken och låt dig underhållas och skäm bort dig med godsaker för såväl öga som gom. Låt hela familjen, över alla generationer njuta av drömlika Vinter på Norrviken.

Ta även tillfället i akt och förena ett besök på Norrvikens trädgårdar med Ravinen − en levande och dynamisk mötesplats för konst, musik, upplevelser och design. Här kan man njuta av allt från Ateljé Larsens samling av konstgrafik skapad av bland andra Jan Håfström och Drottning Sonja till härlig musik och Tangocafé. Dessutom visas tre ljusinstallationer i parken utanför Ravinen.

Inspireras av utvald design & njut av julens smaker
Under ett besök på Norrviken kan man även låta sig inspireras av vacker inredning och gröna inslag i vackra Butik Norrviken. Här samsas väl utvalda produkter och ett eget sortiment med Laserows handplockade antikviteter.

Hos Orangeriet restaurang dukas ett vackert, smakrikt och vällagat skånskt julbord av råvaror från lokala producenter upp. Vid bokning av julbord ingår entrén till Norrvikens trädgårdar.

Upplyst väg och uppmuntran till bussresa
Precis som tidigare år börjar ljusupplevelsen redan vid infarten till Båstad. Följ de tända marschallerna från Båstad hela vägen ut till Norrviken.
Nytt för i år är att gästerna kan att ta bussen till Vinter på Norrviken. Samtliga gäster som väljer bussen bjuds på en kopp kaffe i RAVINEN kulturhus under deras öppettider.

Vinter på Norrviken 30 november-17 december
Onsdag – söndag kl. 15-21

Text och bild – Pressmaterial

Visited 32 times, 1 visit(s) today