Du i Fokus
ResorUpplevelser

Upplev årets femte årstid i SalzburgerLand

skriv ut

Från mitten av augusti till slutet av oktober firar SalzburgerLand sin skördesäsong Bauernherbst som betraktas som årets femte årstid. Här står festligheter, traditioner och lokala delikatesser på menyn och det firas med allt från lokala marknader och skördefestivaler till färgglada parader med kor och traktorer.

I SalzburgerLand i Österrike har en femte årstid smugit sig in mellan sommaren och hösten. Från mitten av augusti till slutet av oktober firar SalzburgerLands regioner skördetiden Bauernherbst som kännetecknas av traditioner, festligheter och lokala delikatesser. Salzburger Bauernherbst firades för första gången 1996 och numera besöker varje år omkring en halv miljon människor området för att delta i firandet av skördesäsongen.

“Vi refererar till Bauernherbst som sin egen säsong då det är en helt unik tid på året. Skördesäsongen i SalzburgerLand ger en inblick i österrikiska traditioner som turister kan komma nära inpå om de besöker regionerna under friandet av Bauernherbst”, säger Yvonne Rosenstatter, chef för marknadsförvaltningen på SalzburgerLand Tourismus.

De österrikiska Alperna bjuder på fantastiska vyer under höstsäsongen med natursköna omgivningar som skiftar från grönt till gyllene höstfärger. Här erbjuder var och en av SalzburgerLands regioner på unika upplevelser. Det finns möjlighet till skrämmande roliga stunder för hela familjen på spökberget Geisterberg, aktiva äventyr i bergen, besök på lokala marknader, deltagande i skördefester och åskådande av färgglada parader.

Upplevelser i SalzburgerLand under årets Bauernherbst:

Färgglada lokala traditioner

För den som vill uppleva Bauernherbst från sin mest traditionella sida är Salzburger Saalachtal väl värt ett besök. I staden St. Martin kan du uppleva den färgglada boskapsparaden, som är en av höjdpunkterna under Bauernherbst. På paraden går kor, iklädda färgglada huvudbonader och koskällor, tvärs över gator och torg som fyllts med festliga dekorationer, åskådare och traditionell musik. Boskapsparaden äger rum den 10 september och förutom korna kan du beskåda regionens klassiska traktorer, traditionella hantverk och smaka på lokala specialiteter.

Smaken av Bauernherbt

Zell am See-Kaprun firar skördesäsongen med lokala delikatesser och kulinariska upplevelser. Varje vecka anordnas en marknad på torget i Zell am See eller Kaprun där det bland annat går att handla hemlagad sylt, ost, korv, bacon och snaps. Under Bauernherbst i Zell am See-Kaprun finns det även möjlighet att gå på snapsprovning, äta säsongsbetonade rätter på lokala restauranger och vandra och samla örter i regionens natursköna omgivningar.

Familjeskoj med spökena Gspentsti och Spuki

I äventyrsparken Geisterberg, som på svenska översätts till Spökberget, i St. Johann i Salzburg kan hela familjen fira årets femte säsong. Här kan stora som små utforska parkens mer än 40 attraktioner tillsammans med Geisterbergs två maskotar, spökena Gspentsti och Spuki. Spökbergets attraktioner omfattar klättertorn, rutschkanor, gungor, vattenrutschbanor och mycket mer. Om du vill njuta av en skrämmande bra panoramautsikt kan du besöka spöktornet som är den högsta punkten i parken.

400 km vandringsleder, 80 km cykelstigar och 6 linbanor

Det finns minst lika många höstaktiviteter i Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn som det finns bokstäver i regionens namn. Fram till den 25 september kommer regionens sex linbanor att vara i drift, och därefter kommer två liftar att fortsätta rulla fram till den 16 oktober, så att äventyrslystna familjer, par och vänner lätt kan ta sig uppför och runt regionens berg. Området erbjuder 400 km vandringsleder, mer än 80 km cykelstigar och många andra höstaktiviteter där du kan njuta av häpnadsväckande panoramavyer i den klara och rena bergsluften.

 

 

 

Text och bild – Ehrenberg Soerensen Kommunikation

Visited 16 times, 1 visit(s) today