Ta Snälltåget raka vägen från Sverige till österrikiska Alperna

skriv ut
Från och med nu erbjuder Snälltåget för första gången en direktlinje på den historiska förbindelsen mellan Skandinavien och Österrike, med målpunkt vid sju olika stationer som Zell am See och Salzburg. Premiärturen firades, för någon vecka sedan, med en festlig invigningsceremoni på Malmö C.

”Vi märker av ett stort intresse av hållbart resande för skidresor till Österrike. Nattåget är ett perfekt sätt att resa – resenärerna kan umgås på kvällen, äta gott i restaurangvagnen, spela spel och njuta av färden i sina kupéer innan det är dags att krypa ner och sova gott. På morgonen vaknar man upp i ett vackert och snörikt alplandskap – redo för att ge sig ut i backarna”, säger Marco Andersson, biträdande Affärschef för Snälltåget.

Snälltåget avgår till Österrike en gång i veckan fram till 18 mars. Det täcker både de svenska och danska sportloven, och man har lagt avgångarna så att passagerarna ska kunna boka boende för en vecka lördag-lördag i Alperna. Under vecka 9, då det är sportlov i Stockholm, körs tåget direkt ända därifrån och de övriga veckorna kan man köpa anslutningsbiljetter från olika svenska orter till Malmö. Med tågbyte eller transfer går det dessutom lätt att ta sig vidare till ytterligare en lång rad skidorter, däribland Obertauern, St. Johann in Salzburg och det stora vintersportområdet Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Tåget kan ta upp till 600 passagerare och pandemin till trots är många av avgångarna redan fullbokade. Fokus ligger på att erbjuda en klimatsmart resa med utmärkt komfort för passagerarna. Snälltåget använder sig av förnybar el genom vatten-, vind- och solkraft, vilket medför att en tur- och returresa mellan Malmö och Zell am See endast genererar utsläpp om så lite som 1,2 kg CO2 per passagerare.

Vi är mycket glada över Snälltågets nya direktlinje mellan Skandinavien och familjevänliga SalzburgerLand, som underlättar för fler svenskar och danskar att uppleva våra skiddestinationer, med över 2000 pistkilometer i alla svårighetsgrader. SalzburgerLand har målet att bli en av de mest hållbara turistdestinationerna och detta nya direkttåg är ett viktigt steg i rätt riktning, som ger våra gäster möjligheten att reducera sitt CO2-avtryck”, säger Yvonne Rosenstatter, Marknadsansvarig hos SalzburgerLand Tourismus.

Snälltåget erbjuder sina passagerare största komfort, med 6-bäddskupéer och restaurangvagnen ”Krogen” med bordsservering. Man stiger på tåget i Malmö på fredagen och ankommer till de österrikiska alperna utvilad redan morgonen därpå, efter en 20 timmar lång resa. Hemresan sker på lördagskvällen en vecka senare, med ankomst i Malmö/Köpenhamn på söndagen.

 

Text och bild – Pressmaterial