Du i Fokus
Resor

Skattjakt på Visingsö – två nya rundor

skriv ut

Nu är årets skattjakt på Visingsö lanserad, denna gång med två valbara rundor att gå för att samla in ledtrådar och hitta skatten.

– Skattjakten på Visingsö har varit oerhört populär under de första två åren och vi hoppas att den nya versionen kommer att bli lika uppskattad, säger Sofia Allard, Turistinformatör.

För tredje året i rad kan man som besökare på Visingsö delta i en skattjakt som finns tillgänglig dygnet runt på ön. I skattjakten kommer du att passera populära turistmål som Visingsborgs slottsruin, Brahekyrkan och ruinen i Näs.

– För att bredda rundan ytterligare och få besökarna att uppleva mer på ön beslutade vi i år att förlänga rundorna något och valde även att dela upp den i två alternativa rundor, en som går söderut och en som går norrut på ön, säger Sofia Allard, Turistinformatör.

De båda rundorna utgår från hamnen och har de tre första stoppen gemensamt, därefter går de två sista stoppen norrut på ön och söderut. Den norra rundan är cirka 7,5 km lång och den södra är cirka 12,5 km lång. De båda rundorna rekommenderas att genomföras på cykel.

– Vi ser skattjakten som ett fint komplement till allt annat spännande man kan ta del av på ön. Det är något som knyter samman besöksmålen ännu mer och ger barnen något roligt att göra samtidigt som de får se mer av ön, säger Sofia Allard, Turistinformatör.

Med två år av restriktioner och begränsningar för hur många som bland annat fick vistas på färjan över till Visingsö ser det ljusare ut inför sommaren.

– Nu hoppas vi kunna välkomna ännu fler turister till ön och att de utländska turisterna börjar hitta tillbaka, säger Sofia Allard, Turistinformatör.

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 14 times, 1 visit(s) today