Quality Hotel Match – nytt hotell vid Vätterns södra strand

skriv ut
Hållbarhet, gästupplevelse och god mat i fokus när Nordic Choice Hotels öppnar sitt fjärde hotell i Jönköping. Med direkt anslutning till det historiska tändsticksområdet med sina 17 våningar och magnifik utsikt över Sveriges näst största sjö blir det ett nytt landmärke i staden. 

Hotellet som började byggas 2018 etableras under Nordic Choice Hotels varumärke Quality och rymmer 229 hotellrum, 10 konferensrum, fitnessområde och en utomhuspool. Här skapas en naturlig mötesplats för affärsresenärer, vänner och familjer, både från Jönköping och tillresta besökare.

– Jönköping, vilken stad! Vid Vätterns kant, med enastående tillgänglighet mitt i södra Sverige och med en anrik industrihistoria som få andra städer kan mäta sig med. Nya Quality Hotel Match är verkligen en lysande stjärna med enastående möjligheter att möta både lokala Jönköpingsbor och tillresta turister, säger Petter Stordalen, grundare av Nordic Choice Hotels.

55 personer kommer att jobba på hotellet och restaurangen Brasserie NÒR blir den första restaurangen i Sverige som koncernen öppnar under konceptet. Fokus kommer ligga på okomplicerad mat med högkvalitativa råvaror. Hotellet är hela 60 meter högt och utomhusbubbelpool med otrolig utsikt över Vättern.

– Äntligen får vi slå upp dörrarna till Jönköpings nya hotell-pärla. Vi har jobbat stenhårt de senaste månaderna för att få all klart till öppning och nu är det äntligen dags. Det kliar i fingrarna att kunna visa upp vårt fina hotell för Jönköpingsborna och jag tror alla mina kollegor på hotellet är lika sugna som jag på att öppna upp dörrarna och hälsa våra gäster välkomna hit, säger Catarina Halldén, hotelldirektör på Quality Hotel Match.

 

 

Text och bild – Pressmaterial