Du i Fokus
Resor

Lyxkryssning på Östersjön

skriv ut
Silja Serendade Commodorehytt

Många drömmer om lyxkryssningar i Västindien med klarblått vatten och kritvita stränder. Kan man inte uppfylla sin dröm helt, så kanske man kan uppfylla den delvis. Man kan faktiskt få lyxkryssningar även i Sverige, men då går de fram och tillbaka till Finland istället för tex Bahamas och Florida.

Med Silja Serenade kan man få lyxkänsla på sin kryssning. Hur mycket lyx det blir beror på hur du väljer att bo och äta. Fartyget bjuder på en mängd olika alternativ, det är bara att välja!

Känslan när man kommer ombord är ungefär som att gå in i en shoppinggalleria. Här är flera hundra meter med restauranger och butiker sida vid sida. Här finns allt från enkla snabbmatsrestauranger till lyxigare sk fine dining samt bufférestaurang förstås. Butiker med varierande utbud och den största taxfreebutik man kan hitta på Östersjön. Pubar och barer med olika sorters underhållning finns överallt. Enda skillnaderna från en shoppinggalleria på land är att det är omringat av vatten och att man sover där.

Hyttalternativen är många! Allt från enkla hytter med plats för två våningssängar och toalett på några kvadratmeter till stora hytter med flera rum, balkong och egen jacuzzi. Vill man ha lite lyxigare känsla ska man absolut boka en Commodorehytt. Den ligger avskilt bakom en glasdörr och har en gemensam sk lounge för alla hytter i den korridoren. Här finns även en bastu som är fri att använda. I och med att hytterna ligger bakom en särskild dörr som är låst, slipper man ljud och spring utanför hytten och kan sova ostört hela natten. I hytten ingår en flaska bubbel, barskåp, ett fruktfat och lyxfrukost.

Silja Serenade är 26 år gammal och totalrenoverades för ett par år sedan. Fartyget har 13 våningar och tar 2852 passagerare. Även om fartyget är helt fullt känns det inte alls trångt. Utrymmet är stort och luftig. Här finns plats för alla! Ombord finns 7 barer samt en skybar med plats för 200 personer. 6 restauranger och 6 butiker samt en bad- och bastuavdelning med plats för 90 personer.

Silja Serenade har ett systerfartyg, Silja Symphony, som även hon går Stockholm – Helsingfors och som bjuder på i stort sett samma utbud av restauranger och underhållning. Just nu kan man avnjuta musikalen Grease på bägge båtarna fram tom 31 maj. Under sommaren blir det ännu mer musik, då i form av Eurovisionshower!

Både Silja Serenade och Silja Symphony är perfekta om man vill ha en lite lyxigare weekendresa på hemmaplan. Allt under ett och samma tak, klass och stil väljer man själv och det är nära till hands när man vill gå till sängs. Att se solen gå ner över Skärgården är magiskt och att sedan se den gå upp igen är till och med värt att gå upp lite tidigare för. Det är något alldeles speciellt att stå ensam på däck i gryningen och se världen vakna.

Delar av dessertbuffen
Delar av dessertbuffén
Skaldjursplatå
Skaldjursplatå

 

sonedgångsolnedgång däck

Bilder och text – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 31 times, 1 visit(s) today