Lars Wallin har designat en hörnsvit för Radisson Blu Scandinavia Hotel

skriv ut
”Du får en svit på vårt hotell, inred precis hur du vill”. Detta är drömmen för många och blev verklighet för en av Sveriges mest kända designers, Lars Wallin. Hotellet som erbjöd honom en svit heter Radisson Blu Scandinavia Hotel och ligger vid Drottningtorget, mitt i centrala Göteborg.

När Radisson Blu Scandinavias renovering gav dem möjligheten att anordna bröllopsfester centralt i stan så kom tankarna på att erbjuda hela bröllopsupplevelsen. På den vägen föddes idén om en svit till brudpar och som Lars Wallin skulle få inreda. Men när Lars tog sig an projektet gjorde han det som han brukar – helhjärtat och extra allt.

I hörnsviten som Lars valde blev det en totalrenovering där allt från planlösning och materialval till dofter, inredning och tyger är skapade av honom. Det blir en ljuvlig kombination av Lars själv, det bästa av hans hotellvistelser världen över och Radisson Blu Scandinavia, hotellet som han själv brukar välja när han är i Göteborg. Och hotellet köpte hans idéer.

Projektet växte och breddades från att bara rikta sig till brudpar till att fira kärleken i största allmänhet. Det kan vara firande av ens bröllopsdag, en speciell födelsedag eller annat värt att uppmärksamma. Sofistikerade detaljer är dock fortfarande utvalda med tanke på den stora dagen. Tack vare sin gedigna erfarenhet i branschen vet Lars precis vad ett brudpar som vill ha det där lilla extra efterfrågar. Soffan till exempel är speciellt utvald för att kunna breda ut en stor klänning på. Praktiskt, men också för att skapa vackra fotomiljöer från dagen.

-Den här sviten ska stråla av glamour och tidlös lyx. Det ska vara en harmoni av både manligt och kvinnligt, av min värld och av hotellets egna formspråk, svarar Lars Wallin på frågan om vilken känsla rummet ska ge gästerna. ”Det ska vara som att man går in i en annan värld som man inte vill lämna förrän man checkar ut. En svit man ska bo i om man vill unna sig guldkant en speciell dag,” förklarar Lars.

-Vi är otroligt stolta över att en av Sveriges bästa designers skapat en av våra sviter och den är här för att stanna, säger Jessica Rivle, hotelldirektör på Radisson Blu Scandinavia. Jag är enormt imponerad över hans förmåga att få en så speciell svit att smälta in på ett välbalanserat sätt i vårt hotell. Det är en långsiktig investering, precis som Lars tidlösa ledord, fortsätter hon. Det finns många genomtänkta lager i det här. Till exempel finns plats för två vid speglarna där man gör sig i ordning, krokar är placerade högt för att långklänningar inte ska behöva veckas och så vidare, en uppsjö av detaljer. Dessutom är tavlorna i sviten från Lars egna kreationer.

Om någon är intresserad av att få med sig ett speciellt minne från vistelsen går intäkterna från dessa till The Perfect World Foundation som hotellet årligen också sponsrar själva. Själva rummet, Suite Lars Wallin är nu öppen för bokningar.

 

 

 

Text och bild – Pressmaterial