Du i Fokus
FilmUpplevelser

Sommarbio i Rålambshovsparken

skriv ut

Colin Trevorrows Jurassic World Dominion går som tåget på biografer runtom i Sverige. Nu presenteras filmens företrädare, Spielberg-klassikern Jurassic Park (1993), som öppningsfilm till årets Sommarbio i Rålambshovsparken.

När Stockholm filmfestival startade Sommarbio 1991 var det första gången man anordnade utomhusbio i det här formatet i Norden. Med tiden har Sommarbio blivit Europas största utomhusbio, en kärlek som står sig och där stockholmarna visar sin förtjusning både till filmen och naturen.

Så nu kan Stockholms filmfestival äntligen välkomna festivalpubliken tillbaka till Rålis, utan restriktioner för första gången sedan 2019. Detta firas med temat ”Publikens favoriter”. Publiken har under våren fått lista sina favoritfilmer som de ville se på Sommarbio. De framröstade filmerna är en blandning av olika genrer och teman, alla uppskattade filmklassiker.


Årets filmer på Sommarbio 2022 är:

Onsdag 17 augusti »Jurassic Park« av Steven Spielberg

Torsdag 18 augusti »Amelie från Montmartre« av Jean-Pierre Jeunet

Fredag 19 augusti »Alien« av Ridley Scott

Lördag 20 augusti »The Matrix« av Lana Wachowski & Lilly Wachowski

Söndag 21 augusti »Spirited Away« av Hayao Miyazaki

Vi är otroligt glada att vara tillbaka i fina Rålis och att få bjuda sommarpubliken på denna filmfest under bar himmel. För att fira en av sommarens höjdpunkter för filmälskare har vi bjudit in publiken att välja årets filmer. Det blev en härlig blandning av kultklassiker, japansk anime och rymdskräck, säger Beatrice Karlsson, programchef.

Stockholm filmfestivals Sommarbio startar onsdagen 17 augusti och evenemanget är helt gratis för alla. Sommarbio drivs i år igen på 100% förnybar energi. Förutom film så bjuds det på snacks och dryck till tidiga gäster från festivalens partners. Det finns även möjlighet att köpa mat, dryck och popcorn under hela kvällen.

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 28 times, 1 visit(s) today