Du i Fokus
ResorUpplevelser

Åtta nya restauranger på Viking Lines Gabriella

skriv ut

Under våren renoverades Viking Lines fartyg M/S Gabriella. I april var hon återigen tillbaka på sin vanliga rutt mellan Stockholm och Helsingfors. Nu med bland annat åtta nya restauranger och barer, en totalt omgjord nattklubb och uppfräschade hytter.

Bland de totalt åtta nya restaurangerna och barerna märks No Name som erbjuder avsmakningsmenyer bestående av sju eller nio rätter, Bistrotek som lockar med havets läckerheter och en egen vinbar, samt Grill där kockarna tillreder maten i ett öppet kök. Den som kryssar med Gabriella kan nu välja på allt från nybakt konditorimys och klassisk buffé till välkomponerad à la carte och innovativa fine dining-koncept.

Utöver restaurangerna har man även totalrenoverat nattklubben Club Mar och närmare hundra nyinredda hytter. SPA-avdelningen har fått nya behandlingsrum där bla Lina ger härliga behandlingar som tex Sublime Skin facial  en återfuktande, åtstramande och lyftande anti-age behandling för ansikte och hals. En total njutning att bli ompysslad i 50 minuter och sedan ligga i jacuzzin en stund innan middagen serveras.

dsc03679-2

En bra start på resan är att gå ombord strax innan 16, packa upp och sedan sitta i Living Room medan fartyget lämnar hamnen. Här är en avslappnad atmosfär med en ensam bartender som ser till att man får gott i glaset och börjar resan på bästa sätt.

Till skillnad från den lite murriga inredningen i Living Room är resten av fartyget numera ljust, fräscht och modernt. Det klassiska röda textilerna och träpanelerna i mahognybrunt som var karaktäristiskt förr är numera ersatt med vitkalkade trädetaljer och ljusa textiler.

Även taxfreebutiken har fått en ansiktslyftning med utökat utbud inom skönhet och mode. Butiken är rymlig och här finns nog Östersjöns största taxfreeeutbud. För den shoppingsugna erbjuds även en pop up-butik där varumärkena kommer att variera över året.

Hytterna har fått sig en rejäl genomgång. Totalt har man renoverat 97 hytter, vara 50 comfort-hytter och 47 premiumhytter och sviter. Även hytterna är ljusa och fräscha och känns numera mer som hotellrum än fartygshytter. Man ska absolut unna sig en lite större hytt med fönster när man reser. Det är värt de extra kronorna att sitta i hytten och njuta av landskapet som flyter förbi.

dsc03727-2

Hela fartyget känns nytt och fräscht! Vi gillar särskilt utbudet av restauranger, både vad gäller de olika stilarna och pris. Här finns något för alla och allt är vällagat och väldigt gott. Vi kan särskilt rekommendera skaldjurstallriken från Bistroteket.

Trots att allt är nytt och toppmodernt så är det ändå familjärt och mysigt. Det finns alltid någon att fråga och alla är trevliga och tar sig tid att hjälpa till. Det känns som Finlandskryssningarna har fått upprättelse nu när allt fler rederier fräschar upp sina fartyg och lyssnar mer på resenärernas önskemål. Numera är det en upplevelse att åka på kryssning, inte enbart en partyresa som det var förr. 40-timmar på havet är en helt ok minisemester!

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 89 times, 1 visit(s) today