Du i Fokus
Resor

Åk tåg hela vägen till Japan

skriv ut
Resebolaget Världens Resor satsar nu på fler tågresor. I oktober lanserades en resa med chartrat tåg genom Europa som såldes slut rekordsnabbt. Nu lanseras en tågresa hela vägen till Japan.

Intresset för att resa utomlands med tåg har på senare tid ökat explosionsartat. För Världens Resor är det en självklarhet att hålla sig i framkant när det gäller nya och hållbara sätt att resa. I oktober 2018 lanserade resebolaget en tågresa genom Europa i samarbete med Dagens Nyheter. Till följd av att resan blev fullbokad på bara en vecka öppnades en ny, identisk tågresa. I Världens Resors utbud finns sedan tidigare en tågresa till Hongkong och nu lanserar resebolaget en tågresa hela vägen till Japan – en 28 dagar lång upplevelse på räls från Stockholm till Tokyo på den ikoniska Transsibiriska järnvägen över Uralbergen.

Under Den stora tågresan till Japan görs flera stopp i Sibiriens städer och vid Bajkalsjön. I Vladivostok, Rysslands utpost vid Stilla havet, byts tåget tillfälligt ut mot båt till Sydkorea. Färden går vidare till vackra Busan och sedan ännu en båtresa till Fukuoka i Japan. Med superexpresståget Shinkansen, med stopp i Kyoto, avrundas resan i världens största stad Tokyo. Hemresan från Tokyo till Stockholm genomförs, som alla Världens Resors långflyg, med klimatkompensation för CO2-utsläppen.

Världens Resor håller sig i framkant vad gäller hållbara resor och var det första resebolaget som började klimatkompensera för sina långflyg januari 2018.

 

Text och bild – Världens Resor

Visited 10 times, 1 visit(s) today