Du i Fokus
MusikResorTeaterUpplevelser

4 musikaliska kulturmåsten i sommar

skriv ut
Fyll sommarkvällarna med musik, teater och dans. Här är fyra evenemang som bjuder på alltifrån stämningsfulla konserter och festliga spelmansstämmor till ikoniska bygdespel och häftiga utomhusscener. Alla knyter på sitt sätt an till Dalarnas färgstarka kulturhistoria.

1. Ingmarsspelen, Nås

1–5 juli 2022. Ingmarsspelen bygger på Selma Lagerlöfs roman ”Jerusalem”, som handlar om hur 37 personer från Nås socken i slutet av 1800-talet sålde allt de ägde för att utvandra till Jerusalem. Verket dramatiserades och sedan premiären 1959 har Ingmarsspelen blivit en återkommande tradition som spelas på en utomhusscen alldeles vid Västerdalälvens strand i Nås, mellan Vansbro och Dala-Floda.

Läs mer på Ingmarsspelens hemsida

2. Stämmoveckan

1–10 juli 2022. Från Tobaksspinnarstämman i Nås i västra Dalarna via Leksand, Karl Töfåsen, Bingsjö och Östbjörka samlar Stämmoveckan stämmor, konserter, kurser – från traditionell folkmusik till fusion. Den musikaliska profilen är bred och både känd och okänd musik får plats.

Läs mer på Stämmoveckans hemsida

3. Dansföreställningar i trädgården, Stjärnsund

27 juli – 14 augusti. I Matsesgården Stigsbo utanför Stjärnsund lockar de omtalade och populära dansföreställningarna i trädgården långväga gäster. I år har koreograf Linda Forsman med kollegor skapat en ny, helt unik dansföreställning. Publiken rör sig tillsammans med dansarna till de olika scenerna i trädgården.

Läs mer via KORDA Art in Motion

4. Dan Andersson-veckan, Ludvika

30 juli – 6 augusti. Under åtta somriga kulturdagar bubblar det i skogarna kring Ludvika. Då går Dan Andersson-veckan av stapeln med en mängd evenemang i poetens anda och fotspår. Runt om i finnmarkens kulturmiljöer bjuds det på bland annat musik, poesi och öppen scen.

Läs mer om Dan Andersson-veckan och se programmet

 

 

Text och bild – visitdalarna.se

Visited 5 times, 1 visit(s) today