Du i Fokus
Mode & Skönhet

Årets julklapp: scarfen som bidrar till jämställdhet

skriv ut

Tillsammans med designern Madeleine Ljungqvist lanserar kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna en limiterad scarf som är skapad för att hylla världens kvinnor och alla de som har gått före i kampen för jämställdhet.

Inför julen 2023 släpper Kvinna till Kvinna accessoaren Solidarity Scarf som Madeleine Ljungqvist, grundare av klädmärket Mad Peach, designat särskilt för Kvinna till Kvinna.

– Jag har upplevt kvinnomisshandel på nära håll och kan jag göra något för att förhindra att andra kvinnor hamnar i liknande situationer så vill jag göra det. Jag ville genom designen få fram en känsla av att vi alla står enade för kvinnors rättigheter, för i det finns en oerhörd styrka, säger designern Madeleine Ljungqvist.

Scarfen som är tillverkad i viscose, är i storleken 50 x 50. Den säljs endast i Kvinna till Kvinnas webshop. Av försäljningspriset 480 kronor går hela överskottet, 270 kronor, till Kvinna till Kvinnas arbete för kvinnors rättigheter runt om i världen.

– Denna scarf är mer än bara ett modeuttryck – den är en handling av solidaritet och stöd. Genom att bära scarfen visar du ditt engagemang för kvinnors rättigheter och bidrar till att förbättra livet för kvinnor i konfliktområden världen över, säger Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Petra Tötterman Andorff.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 64 times, 1 visit(s) today