Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Whiskymakaren och musikproducenten möts i Highland Park Full Volume

skriv ut

I Highland Park FULL VOLUME möter whiskymakarens och musikproducentens kompetenser varandra. De båda yrkenas kunskap och hantverk handlar i slutändan om balans – att kombinera de individuella och olika fattyperna och smakerna när du skapar whisky eller att finjustera och balansera ett musikstycke till perfektion.

Gordon Motion, Highland Parks Master Whisky Maker, skapade FULL VOLUME genom att använda 100 % tidigare Bourbon-fat. Vätskan destillerades 1999 och buteljerades under 2017. Smakprofilen ger oss citrus, krämig vanilj och en lätt rökig finish. Doften är av vanilj, mango, ananas, cederträ.

Inspirationen bakom förpackningen kommer från gamla gitarrförstärkare och för att ytterligare illustrera synergin mellan musik och whisky så visar reglagen på sidan olika smakmått av Bourbon, torv, vanilj och frukt.

Jason R. Craig, Brand Director, Highland Park, kommenterar: “Det finns många likheter mellan att skapa whisky och musik. I musik finjusterar du frekvenser för att hitta rätt ton och karaktär och på samma sätt justerar vi hela tiden för att hitta rätt när vi producerar whisky.”

”Musikproducenten ser till att musiken är balanserad på alla nivåer – även på högsta volym. Att höja volymen kan annars resultera i ett förvrängt resultat, förlust av subtilitet eller i värsta fall missljud och obalans. Likväl måste whiskymakaren ha en djup förståelse för materialen han arbetar med när han skapar whisky. Det är hans ansvar att hitta balans mellan de olika smakerna och låta varje smak hitta sin plats i en harmoni – det är ett sant hantverk”, fortsätter Jason R. Craig.

FULL VOLUME lanseras 1 februari i Systembolagets exklusiva sortiment.

 

Artnr: 40170
Pris: 899 kr

Text och bild – pressmaterial

Visited 6 times, 1 visit(s) today