Du i Fokus
Mat & Dryck

Varmrökt lax med ananassalsa och mango- & chilisås

skriv ut
4 Portioner
  • 800 g varmrökt lax

Mango- & chilisås

  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 dl mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm salt

Ananassalsa

  • 1 ananas
  • 0,5 gurka
  • 1 röd chili frukt
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 msk honung
Gör så här

Blanda alla ingredienserna till mango- & chili såsen. Ställ kallt i kylen.

Tärna ananasen och gurkan i små tärningar, finhacka chili och koriander. Riv skalet av limen och pressa därefter i juicen. Söta med honungen. Servera gärna med ris, matvete, bulgur eller couscous.

För er Viktväktare:

Points: 7 P för all såsen om man använder Larsas fettfria yoghurt till såsen. 2 P för salsan. Lägg till P för ev tillbehör.

Personliga Points: 0-33 PP för den varmrökta laxen. 7-10 PP för hela såsen om man använder Larsas fettfria yoghurt till såsen. 2 PP för salsan. Lägg till PP för ev tillbehör.

Mitt WW: Grön 28, Blå 28 för den varmrökta laxen. Grön 11, Blå 7  för hela såsen om man använder Larsas fettfria yoghurt till såsen. 2 på både grön och blå för salsan. Lägg till SP för ev tillbehör.

Recept och bild – Korshags

Visited 72 times, 1 visit(s) today