Varmrökt lax med ananassalsa och mango- & chilisås
4 Portioner
- 800 g varmrökt lax
Mango- & chilisås
- 3 dl crème fraiche
- 0,5 dl mango chutney
- 1 tsk sambal oelek
- 1 krm salt
Ananassalsa
- 1 ananas
- 0,5 gurka
- 1 röd chili frukt
- 1 lime, skal och saft
- 1 kruka koriander
- 0,5 msk honung
Gör så här
Blanda alla ingredienserna till mango- & chili såsen. Ställ kallt i kylen.
Tärna ananasen och gurkan i små tärningar, finhacka chili och koriander. Riv skalet av limen och pressa därefter i juicen. Söta med honungen. Servera gärna med ris, matvete, bulgur eller couscous.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 28, Blå 28 för den varmrökta laxen. Grön 11, Blå 7 för hela såsen om man använder Larsas fettfria yoghurt till såsen. 2 på både grön och blå för salsan. Lägg till SP för ev tillbehör.
Smart Points Flex: 28 SP Flex för den varmrökta laxen, 0 SP Flex om man istället använder laxfilé. 16 SP Flex för hela såsen om man använder turkisk yoghurt 3,5% till såsen. 2 SP Flex för salsan. Lägg till SP för ev tillbehör.
Recept och bild – Korshags