Du i Fokus
Dryck

Fem oväntade tips med bubbelvatten

skriv ut

Att dricka kolsyrat vatten är både gott och läskande. Men att kolsyrat vatten också kan underlätta i städning och höja nivån på din matlagning känner nog färre till. Kickstarta det nya året genom att städa hemmet, laga godare mat och återfukta kroppen, allt med bubbelvatten som huvudingrediens!

Varje år tillhandahåller vi 1,5 miljarder liter hembubblat vatten till miljoner familjer världen över. Kolsyremaskiner gör vanligt vatten roligt och njutbart att dricka, vilket har visat sig leda till en ökning av vattenkonsumtionen på 63 procent. Här är fem tips, kanske oväntade, på hur kolsyrat vatten kan användas.

1. Städa med bubbelvatten
Bubbelvatten är en oväntat bra hjälpreda när du städar hemmet. Genom att lägga dina smycken eller silverbestick i kolsyrat vatten i ett par timmar kan de få sin forna glans tillbaka. Om du har rostfria vitvaror i köket kan du putsa dem med en trasa eller mikrofiberduk doppad i bubbelvatten för att på ett skonsamt och effektivt sätt få bort kladdiga fingeravtryck och envisa fläckar. Testa också att rengöra gjutjärnspannan med kolsyrat vatten.

2. Bubblande god mat!
Kolsyrat vatten är en oväntat bra ingrediens i mycket matlagning som bidrar med både frasighet och fluffighet. Testa att tillsätta kolsyrat vatten nästa gång du ska grädda våfflor, baka en sockerkaka eller fritera något. Bubblorna ger garanterat rätten det lilla extra!

3. Drick mer vatten – återfuktad inifrån och ut
Hur mycket vatten var och en behöver dricka under en dag är högst individuellt. Att få i sig tillräckligt med vatten i en hektisk vardag kan vara en utmaning men hälsofördelarna är många. Ett knep för att dricka mer är att variera det stilla kranvattnet med kolsyrat vatten. Plötsligt känns det lite lyxigare, godare och lättare att dricka mer vatten. Din matsmältning, stressnivå och hud kommer att tacka dig.

4. Smaksätt ditt bubbelvatten och boosta immunförsvaret
Genom att piffa till ditt kolsyrade vatten med frukt, bär och kryddor blir det inte bara till en god drink utan också en riktig hälsoboost. Fyll på vattenglaset med dina favoriter, det finns massor av goda, kreativa och hälsosamma smaksättningar att testa. Testa till exempel blåbär, ingefära och granatäpple för att ladda systemet med massor av antioxidanter.

5. Varannan, eller varför inte varje, vatten?
Tänker du också köra en nykter januari efter decembers alla festliga helger? Med kolsyrat vatten är det enkelt att skapa kreativa bubblande och goda drinkar som kan bidra till en lyxig stämning även i januari. Smaksätt vattnet med lingon, lime och sockerlag, toppa med mynta för en vintrig och festlig drink.

Bonustips: Spara pengar med kolsyrat vatten
Om du slopar läsken hela januari och istället kolsyrar ditt kranvatten hemma kan du minska onödiga utgifter och spara hundralappar, något som är extra värdefullt i dessa utmanande tider. Se det som en utmaning som kommer göra gott för både ekonomi och hälsa.

Text och bild – SodaStream

Visited 166 times, 1 visit(s) today