Ugnsbakad fisk med röda linser
4 portioner
- 600 gr (alt 4 filéer) vit fisk tex torsk
- 1 rödlök
- 2 burkar hela körsbärstomater
- 1 pkt (ca 400 gr) röda linser
- 1 msk balsamvinäger
- 500 gr haricots verts (frysta)
- 1 msk olivolja
- 1 msk salt
- citronpeppar
Gör så här:
Tina fisken och sätt ugnen på 175 grader. Koka haricots vertsen enligt anvisningar på förpackningen.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och citronpeppar och stek i ugnen ca 15 minuter.
Skala och hacka löken. Fräs löken i olivoljan i en gryta och tillsätt tomaterna. Fyll de tomma tomatburkarna till hälften, skaka runt lite, så du får med all tomatsås och häll ner i grytan. Låt koka upp. Sila av linserna, skölj under kallt vatten och låt rinna av. Rör ner linserna i pannan och låt blandningen koka tills linserna är mjuka. Tillsätt balsamvinäger och 1 msk salt. Spä eventuellt med vatten från haricots vertsen om det behövs.
Servera fisken, linserna och haricots vertsen som de är eller med potatis.
För er Viktväktare:
Points: 5 P för allt. Lägg till P för ev potatis.
Personliga Points: 5-35 för allt. Lägg till PP för ev potatis.
MittWW: Grön 10, Blå 1, Lila 1 per portion. Lägg till SP för eventuell potatis.
SmartPoints Flex: 1 SP Flex per portion (bara oljan som räknas). Lägg till SP för eventuell potatis.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita