Thaigryta med nudlar

skriv ut
4 Portioner
  • 500 g naturell Tofu
  • 1-2 msk olja
  • 250 gr strimlad morot
  • 150 gr strimlad purjo
  • 250 gr äggnudlar
  • 3,5 dl vatten
  • 1 msk Asian fond – röd
  • 1/2-1 tsk röd currypasta
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk ponzu sås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 kruka koriander
Gör så här:

Koka nudlarna efter instruktioner på förpackningen.

Börja med buljongen. Koka upp vattnet och ha i fonden, fisksåsen, ostronsåsen, ponzu och sesamolja.

Skär tofun i tärningar. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek tofun runt om. Ställ åt sidan.

Hetta upp resten av oljan, ha i currypastan och smeta ut den, ha i morötterna och purjon och stek tills de mjuknat något. Häll tillbaka tofun och ha i buljongen, låt sjuda ca 5 minuter. Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten och häll ner i tofun. Blanda om och låt tjockna lite.

Servera med nudlarna och toppa med koriander.

 

För er Viktväktare

Mitt WW: Grön 42, Blå 33 för allt, om man använder 1 msk olja.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita