Tacopastagratäng i Omnia och vanlig ugn

skriv ut
4 portioner
  • 280 gr pasta (okokt)
  • 400 gr färs (valfri)
  • 1 liten burk majs
  • 1 lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2-3 msk tacokrydda – recept HÄR
  • 1 frp passerade tomater
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka löken och pressa vitlöken. Koka pastan efter anvisningar på paketet.

Fräs lök och vitlök i oljan. När de börjar bli mjuka tillsätt färsen och tacokryddan. Fräs alltsammans med liten stund. Häll ner tomaterna i färsen, blanda om och låt koka ihop. Rör ner majsen och smaka av med salt och peppar.

Häll av pastan och rör ihop färsen och pastan. Häll mjölken i en skål, knäck ner äggen i mjölken, salta, peppra och vispa ihop med en gaffel. Häll detta över pastablandningen och blanda om ordentligt.

Tillagning i Omnia:

Ha ner pastablandningen i omniaformen, ungefär 3/4 upp – det kommer nog bli lite över. Alternativet är att gratinera hälften i taget. Strö över osten, gratinera på medelhög värme i ca 15 minuter. Tills osten har smält.

 

Tillagning i ugn:

Häll ner pastablandnigen i en gratängform. Strö över osten och gratinera på ca 200 gr i 15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.

 

Garnera gärna med halva körsbärstomater (före eller efter gratinering) och servera med en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 58, Blå 40, Lila 40 för hela gratängen, om man använder vår tacokrydda, lättmjölk, quornfärs och ost max 12%.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita