Tacopastagratäng i Omnia och vanlig ugn
4 portioner
- 280 gr pasta (okokt)
- 400 gr färs (valfri)
- 1 liten burk majs
- 1 lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 2-3 msk tacokrydda – recept HÄR
- 1 frp passerade tomater
- 3 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl riven ost
- salt
- peppar
Gör så här:
Hacka löken och pressa vitlöken. Koka pastan efter anvisningar på paketet.
Fräs lök och vitlök i oljan. När de börjar bli mjuka tillsätt färsen och tacokryddan. Fräs alltsammans med liten stund. Häll ner tomaterna i färsen, blanda om och låt koka ihop. Rör ner majsen och smaka av med salt och peppar.
Häll av pastan och rör ihop färsen och pastan. Häll mjölken i en skål, knäck ner äggen i mjölken, salta, peppra och vispa ihop med en gaffel. Häll detta över pastablandningen och blanda om ordentligt.
Tillagning i Omnia:
Ha ner pastablandningen i omniaformen, ungefär 3/4 upp – det kommer nog bli lite över. Alternativet är att gratinera hälften i taget. Strö över osten, gratinera på medelhög värme i ca 15 minuter. Tills osten har smält.
Tillagning i ugn:
Häll ner pastablandnigen i en gratängform. Strö över osten och gratinera på ca 200 gr i 15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
Garnera gärna med halva körsbärstomater (före eller efter gratinering) och servera med en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 36 P för hela gratängen, om man använder vår tacokrydda, lättmjölk, quornfärs och ost max 10%.
Personliga Points: 36-49 PP för hela gratängen, om man använder vår tacokrydda, lättmjölk, quornfärs och ost max 10%.
Mitt WW: Grön 58, Blå 40, Lila 40 för hela gratängen, om man använder vår tacokrydda, lättmjölk, quornfärs och ost max 12%.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita