Naturmaterial i fokus bland Rustas höstnyheter

skriv ut
Hållbara material som ull, återvunnen och certifierad bomull, linne och trä tar plats när Rustas inredningsnyheter rullas ut i början av augusti.

Intresset för att inreda i jordnära färger och naturmaterial växer, och i höst är det lättare än någonsin att hitta tidlös heminredning med den nordiska naturen som inspirationskälla. I kollektionen Nordic nature ligger tonvikten på material som ull, linne, återvunnen och certifierad bomull, jute, sjögräs, vattenhyacint och certifierat trä. Många av produkterna återfinns under Rustas egna varumärke Elsaform.

Textilier och detaljer från Elsaform
Bland höstens nyheter från Elsaform syns gardiner i naturnära färger, med modeller i både BCI-certifierad bomull och linne. Här finns även vackra kuddfodral och mängder av ullmattor. Mattorna är vävda i kraftigt ullgarn med fransar och mönster som ger dem en unik karaktär. Den här säsongen finns flera av modellerna i större mått än tidigare, perfekt för den som vill rama in soffgruppen eller matsalsmöbeln. Nytt för i år är mattor i sisal och jute, och en badrumsmatta i återvunnen PET.
Bäddsortimentet utökas med vackra bäddset i linne i två jordnära kulörer samt en mjuk och följsam kimono i en blandning av linne och bomull.

Småmöbler och praktisk förvaring
Naturmaterialen tar plats även bland Rustas småmöbler i form av bänken Wilton i certifierat akaciaträ med flätad sits, som även finns som pall. Bordet Philippe i ljust trä är en nätt avlastningsmöbel som passar perfekt som bas till höstens härliga stilleben.
Bland nyheterna syns även kläd- och handdukshängare i trä samt mängder av förvaringskorgar i material som vattenhyacint, jute och sjögräs.

Duka med rustika material
Rustas populära stengodsservis från Elsaform får tillökning i nya färgerna vitt och grönt. Gjutjärn är det optimala valet för den som vill kunna laga mat och servera ur samma kärl, och i höst breddas sortimentet med flera produkter.

Utbudet av textilier för det dukade bordet växer, med dukar och servetter i BCI-certifierad bomull samt bordslöpare i återvunnen bomull. Här finns även förkläden och grytlappar i läder som gör köksarbetet extra praktiskt. Perfekta detaljer för den som vill ge köket och det dukade bordet lite extra kärlek i höst!

 

Text och bild – Pressmaterial