Du i Fokus
Mat & Dryck

Spännande nyheter från Triumfglass

skriv ut

När Triumfglass släpper sina vårnyheter sparar man inte på krutet. Självklart kommer en ny smak på Farbror Arnes, men även en riktigt härlig strut, en vit Snickers och klassiska Nötcreme i glassform!

Farbror Arnes tummar aldrig på kvalitén och i årets nyhet Nötkola, hittar vi en krämig vaniljgräddglass med salt kolasås, doppad i mjölkchoklad och macadamianötter.

– Vi fortsätter att utöka vår premiumserie Farbror Arnes, glassen är för dig som älskar nötter, choklad och kola, säger Felix Müntzing, Försäljning & Marknadschef på Triumf Glass

Andra smaksensationer som kommer göra entré på årets glasskarta är Dolce – en strut fylld med len vaniljglass och mycket kolasås, toppad med knäckbitar – och Snickers White, fylld med jordnötter och karamell med överdrag av vit choklad. Samt Nöt-Creme, den klassiska lilla påsen med nöt-creme som efter en låg process till slut har blivit glass!

I Nöt-Crème fabriken i Hässleholm har man sedan 1961 producerat succén i godishyllan. Samma unika smak är nu anpassad för glass.

– I vår framtagning har vi tillsammans med Triumf Glass varit väldigt fokuserade på att få fram samma fylliga och goda smak som vi har i vår Nöt-Crème Original, säger Magnus Jarlebrink, VD på Printzells Confectionery som äger varumärket Nöt-Crème. – Och efter många tester lyckades vi få fram årets godaste glassnyhet!

Här är årets pinnar och strutar från Triumfglass

Farbror Arnes Nötkola
Vaniljgräddglass med salt kolasås, doppad i mjölkchoklad och macadamiakrokant.

Dolce
En våffla med glasyr av chokladsmak, krämig vaniljglass med mycket kolasås toppad med knäckbitar.

Snickers White
Gräddglass fylld med jordnötter, karamell, en krämig kärna och överdrag av vit choklad.

Nöt-Créme
Hasselnötsglass med Nöt-Crème-fyllning, doppad i choklad med hasselnötskross.

Testpatrullen har smakat alla glassar och konstaterar återigen att Triumfglass inte tummat på vare sig smaker, fantasi eller kvalité. Det är faktiskt så att årets vinnare bland samtliga tillverkare finns här, nämligen den fantastiska struten Dolce. Här snackar vi glass! Den krämiga vaniljglassen tillsammans med den generöst tilltagna och alldeles delikata kolasåsen och de små knäckiga bitarna (som dock kunde vara fler) blir en perfekt glassupplevelse.

Även Snickers White är till fullständig belåtenhet, godare än originalet faktiskt och nya smaken av Farbror Arnes skojar man inte heller bort. Även här den härliga kolasåsen och macadamianötterna som pricken över i.

Det är väl bara Nöt-Crème som vi inte är lyriska över, den blir helt enkelt lite för söt. Men den smakar definitivt som klassikern i den lilla påsen, vilket är otroligt i sig. Gillar man Nöt-Crème så gillar man nog den här med, för det är verkligen Nöt-Crème i glassform.

I år har Triumfglass överträffat sig själva, hur ska man lyckas bräcka detta nästa år?

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Triumfglass

Visited 15 times, 1 visit(s) today