Du i Fokus
Mat & Dryck

Sommarsallad med Norrloumi, päron och granatäpple

skriv ut

Nu finns Norrloumi på butikshyllorna, ett smakrikt och hållbart alternativ till importerad grillost. Tillverkad av komjölk från Norrland med en norrländsk smaktouch. Med sina rötter i det norrländska landskapet är denna grillost resultatet av lång tradition av mejeriproduktion och osttillverkning i norra Sverige. Med Norrloumi kan hela Sverige njuta av Norrland i ett paket.

4 Portioner
  • 360 g Norrloumi
  • 2 st stora päron, skivade eller i stavar
  • 1/2 granatäpple
  • 100 g salladsärtor
  • 8 dl blandad sallad (exempelvis ruccola, spenat, och rosé)
  • 1/2 rödlök, skivad (valfritt)
  • 1/2 kruka färsk mynta eller basilika, hackad (valfritt)
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger eller citronsaft
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

Skär Norrloumi i skivor, ungefär 1 cm tjocka.

Skölj och skiva päronen, dela salladsärtor och kärna ur granatäpplet.

Värm upp en grillpanna eller vanlig stekpanna på medelhög värme och pensla den med lite olivolja. Grilla osten i cirka 2-3 minuter på varje sida, tills de får en fin gyllenbrun färg och blir lite knapriga på kanterna.

Under tiden osten grillas, blanda salladen och rödlök i en stor skål.

Gör dressingen genom att blanda olivolja och balsamvinäger eller citronsaft i en liten skål. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg grillad Norrloumi, skivade päron, salladsärtor och granatäpple över salladen.

Ringla dressingen över salladen och vänd försiktigt så att alla ingredienser är jämnt täckta.

Om du vill kan du strö över lite färskhackad mynta eller basilika för extra smak och färg.


Tips! Variera gärna din sallad med andra råvaror, Norrloumi passar även bra med exempelvis jordgubbar och persika!


Recept och bild – Norrmejerier


Visited 59 times, 1 visit(s) today