Du i Fokus
Mat & Dryck

Skinksås med vitlök och salvia

skriv ut
4 Portioner
  • 400 gr skinka
  • 1 stor lök
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad salvia
  • 1 burk passerade el krossade tomater
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Tärna skinka, finhacka löken och pressa vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna, fräs lök och vitlök tllls den blir mjuk. På medelvärme och under omrörning. Tillsätt skinkan och fortsätt att fräsa alltsammans några minuter under omrörning.

Häll över tomaterna, grädden och salvian. Blanda om och låt koka ihop till lagom krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

För er Viktväktare:

Points: 10 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se

Visited 334 times, 1 visit(s) today