Du i Fokus
Mat & Dryck

Purjo- och lövbiffsgryta

skriv ut
4 Portioner
  • 400 gr lövbiff
  • 20 cm purjolök
  • 2 paprikor
  • 300 gr färska champinjoner
  • 1 msk smör- och rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 1 ½ msk senap
  • 2 msk soja
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Strimla köttet. Strimla paprikan, skiva svampen och purjolöken. Bryn köttet i fettet. Tillsätt purjolök, paprika, svamp och pressad vitlök. Låt fräsa tillsammans någon minut. Tillsätt senapen och sojan och rör om.

Blanda ut majsstärkelsen i mjölken och häll den samt buljongen i pannan, rör om och låt småputtra på medelvärme ca 5 minuter. Späd med lite vatten om du tycker grytan blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och en sallad.

Smaklig måltid!



För er viktväktare:

Points: 18 P för hela grytan, om man använder lättmjölk. Lägg till P för ris.


Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 2 717 times, 1 visit(s) today

3 svar på ”Purjo- och lövbiffsgryta

Kommentarer är stängda.