Purjo- och lövbiffsgryta
4 Portioner
- 400 gr lövbiff
- 20 cm purjolök
- 2 paprikor
- 300 gr färska champinjoner
- 1 msk smör- och rapsolja
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl köttbuljong
- 2 msk maizena majsstärkelse
- 2 dl mjölk
- 1 ½ msk senap
- 2 msk soja
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Strimla köttet. Strimla paprikan, skiva svampen och purjolöken. Bryn köttet i fettet. Tillsätt purjolök, paprika, svamp och pressad vitlök. Låt fräsa tillsammans någon minut. Tillsätt senapen och sojan och rör om.
Blanda ut majsstärkelsen i mjölken och häll den samt buljongen i pannan, rör om och låt småputtra på medelvärme ca 5 minuter. Späd med lite vatten om du tycker grytan blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och en sallad.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Points: 18 P för hela grytan, om man använder lättmjölk. Lägg till P för ris.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 2 717 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 3
Pingback: Matlådans dag – mängder med tips!
Pingback: Matsedel v 3