Potatis- och tonfiskgratäng
4 portioner
- 1 kg skalad potatis
- 2 stora gula lökar
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 1-2 burkar krossade tomater (beroende på hur mycket tomatsmak man vill ha)
- Dill
- Salt
- Citronpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Skala löken, dela den på mitten och skiva tunt. Skiva potatisen tunt. Häll av spadet från tonfisken.
Lägg ut ett lager potatis i en ugnssäker form, lägg därefter ut delar av löken. Salta och peppra. Lägg ut delar av tonfisken och tomaterna. Upprepa. Avsluta med ett lager av potatis överst som du saltar och strör dill över.
Sätt in i ugn i 40-45 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Servera gärna med en sallad.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Points: 20 P för hela gratängen
Personliga Points: 0-23 för hela gratängen.
Mitt WW: Grön 7, Blå 6, Lila 0 per portion.
SmartPoints Flex: 6 SP Flex per portion.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 495 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 51
Pingback: Matsedel v 45 - Fdensammamamman