Pizzagratinerad fisk

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr valfri fisk

Tomatsås

  • 1 röd lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 0,5  dl rödvin
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1/2 msk torkad basilika
  • 1/2 tsk socker
  • salt
  • peppar

Topping

  • 1 msk oregano
  • 1 dl riven ost

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Börja med tomatsåsen. Finhacka löken och pressa vitlöken och fräs denna i oljan tills löken blivit glansig. Häll i vinet och låt koka ca 3-4 minuter. Tillsätt tomaterna, basilikan och sockret och låt koka tills det tjocknar ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och peppra på båda sidorna, bred över tomatsåsen, strö över den rivna osten och oregano. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Servera med kokt potatis.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 3, Blå 2 per portion om man använder torsk, matlagningsvin, sötningsmedel och 12%-ig riven ost. Lägg till SP för potatisen.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita